Vučić se sutra obraća javnosti, na Instagramu poručio: "Samo vi radite svoj posao, srpski narod nikada neće zaboraviti" 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagram nalogu Budućnost Srbije fotografiju spomenika u Jasenovcu uz komentar „Samo vi radite svoj posao. Živeće srpski narod i nikada neće zaboraviti“.

Spomenik Kameni cvet je monumentalni spomenik posvećen svim žrtvama koje su stradale od strane ustaša u logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata.

Predsednik će se, inače, kako je najavio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković na konferenciji za medije, obratiti sutra javnosti povodom ove situacije.

Iz kabineta predsednika stigla je najava da će Vučić o planiranom odlasku u Jasenovac govoriti sutra na konferenciji koja će početi u 18 časova.

Podsetimo, zagrebački Jutarnji list objavio je da je Vučić planirao da danas privatno posetiti Jasenovac i Pakrac, ali da mu hrvatske neće dopustiti ulazak u zemlju.

I premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo danas da privatno poseti Jasenovac, ali da je odložio tu posetu „zarad dobrih odnosa“ Srbije i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari