Vučić se u Pekingu sastao sa članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine Vang Huningom 1foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa predsedavajućim 14. Nacionalnog komiteta Kineske političke konsultativne konferencije i članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine Vangom Huningom.

„Hvala na gostoprimstvu i izuzetnom dočeku. U Kini se zaista osećam kao kod kuće. Kao i prošlog puta kada smo se sastali, i ovoga puta ću moći mnogo da naučim od vas. Posebno se radujem sastanku sa predsednikom NR Kine, jer je to prilika da iskažemo zahvalnost ne samo za prijateljstvo, već i za svu podršku koju Kina daje srpskoj strani na svakom planu“, napiao je Vučić na Instagramu.

Vučić je na početku posete Kini rekao da će sporazum dve zemlje o slobodnoj trgovini stupiti na snagu do maja ili juna naredne godine i ukazao na njegov veliki značaj za srpsku privredu.

U Kini sa Vučićem su i brojni ministri u Vladi Srbije – Ivica Dačić, Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Siniša Mali, Goran Vesić, Tomislav Momirović, Maja Gojković, Jelena Tanasković i Mihailo Jovanović, kao i direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić.

Oni će učestvovati na forumu „Pojas i put“, na čijim će marginama Vučić imati susrete sa brojnim zvaničnicima zemalja učesnica.

Na Forumu se očekuje učešće zvaničnika iz 130 zemalja, među kojima su i predsednici Rusije, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari