Vučić: Šolc bio spreman da dođe bez obzira na posetu Lavrova 1Foto: Instagram/Aleksandar Vučić

Nemački kancelar Olaf Šolc doći će u Beograd kao što je i planirano i tih nekoliko sati su od „velikog značaja“ za Srbiju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS gde je govorio i o otkazivanju posete Sergeja Lavrova, šefa ruske diplomatije, Beogradu.

Poseta Lavrova otkazana je zato što tri države iz okruženja – Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska, nisu dozvolile prelet njegovog aviona u njihovom vazdušnom prostoru.

Ranije se spekulisalo i da bi eventualni dolazak Lavrova mogao da dovede u pitanje ranije najavljenu posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu, odnosno da bi Berlin mogao da uslovljava ovu posetu otkazivanjem gostovanja ruskom zvaničniku.

Ipak, Vučić je tokom gostovanja na RTS rekao da to nije slučaj i da je od Šolcovog kabineta dobio potvrdu da je on svakako spreman za razgovor.

„Hvala kancelaru Šolcu, sada mogu da kažem, on je bio korektan toliko da su mi iz njegovog kabineta rekli da, čak i Lavrov dođe, bez ozbira na to, Šolc uvek vidi rešenje u razgovoru i direktnom angažmanu i da će doći“, naveo je Vučić.

On je istakao da će tih nekoliko sati njegovog boravka u Srbiji biti važni za našu zemlju jer je Nemačka najveći partner i najveći investitor u našoj zemlji.

„Srbija će to ume da ceni. On će doći sa teškim porukama za nas, ali ja volim otvoren razgovor“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari