Vučić: Vreme je da gradimo poverenje, slušamo i razumemo jedni druge

Obnovljen spomen dom bana Josia Jelačića u Petrovardinu predat Hrvatskom nacionalnom vijeću

Ostavite komentar


  1. Susedi treba da se slažu i da se međusobno uvažavaju. Koliko god da je jaz veliki između nas i Hrvatske, moramo ga prevazići i početi da se oslanjamo jedni na druge

    1. Evo ja pozivam sve ljude sa Balkana, koji su rodjeni 1980 pa na ovamo.Da oprostimo jedni drugima sve grijehe, koje su nasi preci ucinili u blizoj ili daljoj proslisti. I ako mi nismo nista krivi, oprostimo jedni drugima i krenimo konacno da zivimo kao normalni ljudi.

      1. Ne znam šta su te učili u porodici i u školi ali, nemoguće je oprostiti onome ko se ne kaje za ono što je učinio. To ne biva. Da li ste ikada čuli bilo kog Hrvata da se izvinio za zločine svojih sunarodnika u Mačvi i Podrinju u toku prvog svetskog rata, za Jasenovac, Jadovno i druga stratišta u Hrvatskojn u drugom svetskom ratu na kojima je počinjen genocid nad Srbima, za „Oluju“ ili drugi bilo koji zločin u ratovima devedesetih? Niste i nećete. Takvo nešto je nemoguće očekivati od naroda koji ocem nacije smatra Antu Starčevića.

    2. U redu je to sa susedima.
      Šta će biti sa svojim građanima?Poverenje i te stvari?

  2. Kome se ti čoveče ulizuješ? Radnici plate 25.000, decu lečimo putem SMS poruka, invalidi i sirotinja na belom hlebu a ti dajem pare za hrvatskog bana? Kako te bre nije sramota svoga naroda? Oni koji slave oluju, njima gradiš kuću njihovog bana? Dobro nisi i mauzolej Franji Tuđmanu gradio našim parama, parama boraca, parama naše dece. Sramoto Srpska.

  3. Zbog toga je i pozvao u Beograd „drage „prijatelje Čovića i Dodika kao predstavnike BIH?

  4. To je važno i dobra je poruka, jer pokazuje kolika je naša otvorenost, a od njih možemo da imamo samo pomoć i podršku. Time pokazujemo koliko smo bolji kao društvo, društvo iskrenih odnosa i poverenja, a ne društvo u kojem ćemo da se gledamo preko plota.

  5. Aj za početak, pod „slušanje i razumevanje drugih“, uključi slušanje i razumevanje građana Srbije koji ne glasaju za tebe. Kad (i ako) savladaš taj nužan i veoma važan prvi korak, slušanje i razumevanje komšijskih naroda će ti doći sasvim prirodno i bez nekog posebnog napora.
    Ali mislim da ti nisi sposoban ni za jedno, ni za drugo jer ti organski ne podnosiš nikoga i ništa nad čim nemaš potpunu kontrolu!

  6. Svima nama je dosta mrznje i ratova. Neke stvari ne mogu da se zaborave ali treba da se oproste. Odnosi sa Hrvatskom moraju biti bolji. Obe strane treba da porade na tome.

  7. Buducnost je u miru i dobrosusedskim odnosima. Ne smemo dozvoliti da zivimo u proslosti i da nam losa proslost unisti bolju buducnost. Srbija je uvek bila posvecena miru i tako ce i ostati.

  8. Tu su visedecenijski problemi ali smo se umorili losih emocija i sve ovo deluje tako umirujuce!!

  9. Uvek je vreme da gradimo stabilnost, pre svega mir, poverenje, ali to u mnogome zavisi i od druge strane.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.