Vučić: Stav EK o Kataloniji primer dvostrukih aršina

Predsednik Srbije o odluci Evropske komisije

Ostavite komentar


  1. Znaci krecemo sa ludilom opet, sa lozenjem mase. Niko nam nista nije oteo, niti neko nas mrzi, niti ima teorije zavere, niti se nama uopste neko bavi. Kosovo smo izgubili nenormalnom politikom, divljanjem u Hrvatskioj, Bosni i na kraju na Kosovu. Odbijanjem kompromisa, plana Z4, Ahtisarijevog plana… Milosevic je najodgovorniji i to sve da bi Miloseviceva kamarila(SPS, JUL, Seselj, Nikolic, Vucic) tim patriJotizmom zadrzala vlast, jer da toga nema otvarale bi se druge vazne drustvene teme. Snazna propaganda decenijama, koja je u Srbiji i dalje jaka, koja ne dozvoljava drustvu da uvidi kolike potencijale stvarno poseduje nego smo večito u nekim objašnjenjima da mi sve ispravno radimo, ali da nas neko koči baš zbog toga što smo najbolji i uvek u pravu.

  2. Bilo bi mu bolje da ćuti, zna on kakve su razlike u pitanju. Uostalom, što je bio i hoće da bude glavni u tzv. "Briselskom Dijalogu"? Biće, da nas od devedesetih vodi u nedođiju, a ne u EU. Sve se vidi po sveopštem napretku natrag u devedesete, ovo je samo njegov "patrijotski" poklič za punjenje praznih glava pred dolazeće izbore.

  3. @Marko Djurdjevic – Све би било тачно како сте описали под условом да се у историји проучавају Пепељуга, Црвенкапа и Снежана са све патуљцима као примарни историјски извори.

  4. ………………Vučić izjavio je da je stav Evropske komisije da je referendum o nezavisnosti Katalonije nelegalan, najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja svetske politike……. Znači naš predsednik se ne slaže sa stavom EK što znači da je, po njemu, referendum legalan. To opet znači da se ne slaže ni sa stavom Španije u vezi referendumom koja je u tome izričita. To, dalje znači, da podržavanjem referenduma podržava razbijanje teritorijalne celovitosti države Španije. To, potom, dalje, opet……………. znači,…. šta? Šta je s ovim hteo da kaže, postigne, doprinese, uzdigne svoju zemlju, učini je pametnijom, respektabilnijom……. u uočima EU i ostalih zemalja sveta? Kratko, koja je svrha ovakvog viđenja nečega i koliko je, ukupno gledajući, produktivno i svrsishodno za nas?

  5. Pa u Kataloniji nije bilo proterivanja Katalonaca, niti pokusaja genocida te sistematske diskriminacije od strane Spanije, tako da nema nikakvih dvostrukih kriterijuma.

  6. O dvostrukim aršinima govori čovek koga je izrodila vlast koja je neodgovornom politikom dovela do toga da se Kosovo otcepi. A da li je gospodin i sâm primer dvostrukih aršina ignorišući nasilje nad novinarima Danasa na njegovoj predsedničkoj inauguraciji, zabeleženo mnogim kamerama i sa stotinama očevidaca, a sa druge strane ekspresnom reakcijom policije i sudstva na manji incident sa novinarima Pinka, za koji su jedini dokaz rekla-kazala?

  7. @фашиста Влатко: Sta nije istinito u postu Marka Djurdjevica? Da dodam na listu i grobnice sirom Srbije i hladnjace sa ubijenim Albancima, a na Kosovu ubistva civila: dece, zena i staraca? Ti ljudi su trpeli teror od strane svake vlasti u Srbiji unazad 100 godina. Sto se tice istorijskih izvora, izmedju ostalih imas crno na belo da je Dimitrije Tucović, Srbin i ucesnik Balkanskih ratova, napisao da će vojna okupacija Albanije ostati u istoriji “kao najkrvaviji spomenik srpskog naroda”. Zato se mani lupetanja o istorijskim izvorima jer ih ima i vise nego dovoljno. O teroru Srba nad Albancima koji je neposredan uzrok bombardovanja 1999. govore zivi i preziveli svedoci. Tvoje izrugivanje tim nevinim zrtvama sa likovima iz bajki i odsustvo bilo kakvog pijeteta moze da se rezimira sa onim klasicnim: "Cega se pametan stidi, time se budala ponosi"

  8. Niti ima "dvostrukih arsina" niti "licemerja svetske politike"nego obrnuto.Radi se o doslednosti njihove politike ali i vasem nerazumevanju(losem tumacenju) evropskih vrednosti.Ako EU nije priznala referendum o nezavisnosti Krima (podpao pod vlast Rusije posle cega su joj uvedene sangcije) ZASTO bi priznala referendum u Kataloniji?
    I nikada nijedna zemlja Evrope ne bi priznala nezavisnost Kosova da se tamo nije odigrao zlocin.Nezavisno Kosovo je cena naseg zlocina.Da nije bilo njega,ne bi bilo ni nezavisnosti.

  9. Razlika između tebe i Gabrijela je što je on normalan a ti si SIZOFRENI LAZOV I BOLESNIK

  10. Pa sto ides vazda po tom istom svetu i grlis se ko medjed sa svima? Posteniji bio kao radikal. Mada,sve je ovo loznja srpskog naroda koji se 30 godima loxi na jedne iste gluposti. Arsini,nepravda,sve se vrti oko nas,bla bla bla … Eeee moj neuki narode da ne kazem " glupi"

  11. Antifasisto Vlatko bolje procitaj jos 10x sta je covek napisao i TO je nasa istorija vidjena sopstvenim ocima a ne izucavana. Izgleda da si bas Ti istoriju ucio iz Dizni crtaca. Covek je u pravo od reci do reci! Srpska paranoja da ceo svet gleda u nas i samo se Srbima bave,gomila gluposti!

  12. Pa i mi imamo dvostruke arsine. Kosovo, Krim, Vojvodina, RS…
    Amerikanci, Rusi, Kinezi, EU… Ama bas svi.
    To je sasvim razumljivo jer se svi povode iz vlastitih interesa.
    To sto mi volimo da pricamo o bratskim i prijateljskim narodima je glupost. Prijatelji smo samo dok su nam ineresi isti.

  13. Ni za razvode braka ne vaze isti "arsini" a tek za razlaz drzave i dela teritorije.Milosevicu je Kosovo sluzilo da tamo ukrade glasova koliko mu je trebalo za pobedu, jer Albanci godinama nisu glasali.Boris Nejaki se nije usudio da pregovara sa Albancima.Pravdao se i za slucajno rukovanje sa Tacijem.Vucicu Kosovo sluzi za ucenjivanje EU administracije: Ako nema mene, rat na Balkanu.Sve to nesrecni narod u Srbiji placa.

  14. Nisam cuo da je Spanija imala svoju "8 sednicu",i da je ukinula ustav Katalonije ,i da su tenkovi pred parlamentom Katalonije rasterali delegate,i da su se sa terorizmom obracunavali artiljerijom i tenkovima sravnujuci sela sa zemljom.Eto,ako Vucicu nije nesto jasno,neka ovo procita.I neka prestane da se "vulinise",tj.da produkuje mrznju prema EU i zapadu,a ovamo hoce Srbiju u EU.

  15. Kakva vokabular!Mecka pravi nikolicevski!Ipak imamo kontinuitet u predsednikovanju, uz dodatak alapackog komentarisanja.

  16. Nekad je bolje cutati, a pogotovo pred novinarima. Albanci su postali i zvanicno "komsije", sto znaci da nisu sugradjani niti u glavi predsednika. Referenduma nije bilo na Kosovu, a svi znamo kakav bi bio rezultat, znaci da je bolje da ga i ne spominje. Kad su kosovski Albanci godinama odbijali da glasaju i uzmu u svoje ruke svoj polozaj u politickom zivotu Srbije, onda niko nije trazio da se slucaj razmatra i u okviru medjunarodne zajednice i da se zove na "unutrasnji dijalog" sa Albancima na Kosovu. A ko je onda bio u vrhu srpske politicke garniture? Ali bilo je lepo skupiti te glasove Srba s Kosova i staviti ih na sopstveni konto.
    I opet, cmizdrave izjave u prisustvu predsednika druge drzave "sta cu sad ja?" ne prilice drzavniku bilo kojeg formata, a kamoli predsedniku drzave. Ali drzavnik i politicar nisu isto. Dakle, sta ciniti ako je vec tako? Sidjite s polozaja, predsednice, i dajte nekom drugom svoj posao, kad vam je tako tesko.

  17. Spanija nije Srbija oni nemaju Milosevica Seselja Nikolica Vucica Tadica Dacica i ostale domace veleizdajnike. Ti si Vucicu zajedno sa Dacicem potpisao Briselski sporazum koji nije dostupan javnosti a Taci i Haradinaj su tvoji komanjoni. TI SI VUCICU NAJBOLJI PRIMER DVOSTRUKIH ARSINA I LICEMERJA!!!

  18. Upravo je obrnuto predsedniče, ti si mogao Brisel da vidiš samo na razglednici dok je Vojvodina po standardu bila odmah iza Slovenije a sada je rasprodaješ za tepsiju ribe! Bez te Vojvodine ne bi bilo ni Srbije jer "zapušava" sve rupe koje si ti sa svojom ekipom izbušio! Zato je Vojvodina tvoja najveća "noćna mora"

  19. nemoj ništa da kažeš u briselu jer oni ti mogu odgovoriti pa imaćeš muku
    nemoj zaboraviti koliko smo mi principijelni i kakvu smo politiku vodi li a ti si u tome vrlo aktivno učestvovao. bolje ti je da ćutiš jer eu podržava španiju koja pak nas podržava u vezi kosovA. gledaj svoja posla i navijaj za španiju i ne podrzavaj secenionizamRS jer i to može da košta
    kada su u pitanju principi spoljne politike pitaj tvog i našeg gosta iz grčke šta on o tome misli jer su grci poznati po svojim principima

  20. Neka diplomatija nastavi sa pridobijanjem Madrida da u Briselu povuče dizanje ruke sa aspekta odlučivanja u EU. Ovo je samo dokaz da je EU Američki projekat i da če sa njom vrlo brzo uraditi što i sa SFRJ. Banke i osiguravajuća društva su im u krizi. Sada cela EU ostaje da visi na jednom klinu zvani Nemačka jer više mandata za izbor predsednika Francuske u nazad su posledica rada Američke vlade. Problem……Procena…..do 2025 EU neće postojati…….provereno…….da li naše nadležne službe merički projekt.
    Treba dolar da ojača….Rusija je dugo pod sankcijama…..sve se polako priprema za ratove na teritoriji Evrope……..

  21. Na Kosovu je pod rezimom S.M. doslo do grubog krsenja humanitarnog prava, zbog cega je usledila intervencija NATO pakta, sto u Kataloniji nije bio slucaj. Vreme je da Srbija osudi taj rezim i tretman Albanaca pod njim ako zeli da postane clanica te organizacije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.