Vučić stigao na Kosovo 1Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je nešto posle 14 časova na sever Kosova, čime je zvanično započeta njegova poseta Kosovu, najpre obilaskom Gazivoda i Zubinog Potoka, prenosi RTK.

15.15 – Vučić je na Gazivodama rekao da se oseća divno i da je srećan što je na Kosovu.

Na Gazivodama se najbolje vidi težina problema sa kojima se suočavamo, rekao je Vučić istakavši da bez tog veštačkog jezera nema ni opstanka i ostanka ljudi u Ibarskom Kolašinu, Obiliću…

14.38 – Vučić obilazi Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, kao i Centar Crvenog krsta.

„Srećan sam što sam ovde, divno se osećam“, prva je izjava Vučića na početku posete Kosovu, u Zubinom Potoku, gde je obišao Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta.

„Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, a koristiće ga mladi ovog kraja“, rekao je Vučić, sa kojim su u obilasku ova dva centra bili direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i šef BIA Bratislav Gašić.

14.20 – Kako saznaje RTK2 Vučić će najpre obići jezero Gazivode. Tamo bi trebalo da otvori novu zgradu „Ekološkog centra“, kao i objekat „Crvenog krsta“. Vučić je na Kosovo stigao preko Brnjaka u Zubin Potok i Gazivode.

Prvog dana posetiće i selo Ibarsko Postenje, Lešak i Leposavić, kasnije se sastaje sa političkim predstavnicima Srba u Zvečanu.

Predviđeno je da predsednik Srbije obiđe i gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu iz Prištine sa privremenim sedištem u Lešku.

Iz Kfora poručuju da su preduzete sve neophodne mere da se omogući mirna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

 

Vučić stigao na Kosovo 2
Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari