Vučić: Susret sa Stoltenbergom narednih dana, sledi trik pojedinih sa Zapada po pitanju Kosova 1foto EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je uputio zvaničan zahtev generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu za susret, i da očekuje da sastanak sa njim bude održan narednih dana.

Vučić je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice od petlje Požarevac, preko Velikog Gradišta, do opštine Golubac, naveo da će u narednom periodu uslediti „trik“ Zapada po pitanju Kosova.

„Videćete trik koji će predstavljati pojedini sa Zapada, a to je: „vratite se i normalno razgovarajte, uhapsili smo 40 Srba, malo im pretimo da ćemo nastaviti da hapsimo, ali je deeskalacija kada oni povuku 25 odsto nečega“. Niko ne zna šta to znači, ali oni traže dovoljan razlog da bi mogli da okrive Srbiju, jer svoje čedo moraju da čuvaju“, naveo je Vučić.

On je upitao kako je SAD uvela sankcije šefu BIA Aleksandru Vulinu, a nema sankcija za ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje.

„Dobro znam o čemu smo razgovarali svih ovih meseci, znam šta ste vi meni govorili, a šta ja vama. Sankcija za njih neće ni biti, jer se zna kako mora da se napravi balans“, rekao je Vučić i dodao.

„Moju politiku neće da vode ni Amerikanci, ni Rusi, politiku koju ja vodim mora da bude dobra za Srbiju i srpski narod“, istakao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari