Rada Trajković o fotografiji potpredsednika Srpske liste i Danila Vučića sa Srbima sa Kosova: "Vučićeva poruka Americi - Srbija sigurna kuća za ljude poput Radoičića" 1foto; FoNet Milica Vučković; Instagram/Igor Simić

Savetnica ministra za zajednice i povratak u Vladi Aljbina Kurtija i predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković kaže za Danas da se pravedna borba Srba Kosovaca za opstanak na KiM kompromituje fotografisanjem sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

Trajković navodi da je očigledno da predsednik Aleksandar Vučić Radoičića prihvata i promoviše kao „predstavnika pristojnih Srba sa Kosova i Metohije“.

– I kako je Radoičićeva pristojnost definisana u onome što je izdala američka vlada, da on pripada transnacionalnom kartelu, da je osumnjičen za učestvovanje u organizaciji ubistva Olivera Ivanovića. To suštinski znači da gospodin predsednik Vučić promocijom takvog čoveka suštinski šalje odgovor Americi i njihovoj vladi da je Srbija sigurna kuća upravo za takve ljude, kaže Trajković.

Ona dodaje da se time „potpuno kompromituje jedna pravednu želja Srba sa KiM da nađu odgovor za svoj opstanak na prostorima gde su uvek živeli“.

– Ako vas mafija integriše u sistem i u jednom danu dezintegriše iz tog sistema, onda nažalost sve one žrtve koje su Srbi pretrpeli u smislu onoga što je naše stradanje i kršenje naših prava mi bacamo u vodu i predstavljamo se kao oni koji slede put čoveka koji je na američkoj crnoj listi, poručuje ova političarka.

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i sin predsednika Republike Danilo Vučić fotografisali su se sa grupom Srba iz Kosovskog Pomoravlja koja se peške uputila na miting Srpske napredne stranke „Srbija nade“ koji je zakazan za 26. maj. Fotografiju je na svom Instagram profilu u nedelju podelio potpredsednik SL Igor Simić koji je napisao da su ih Radoičić i Vučić dočekali u Ćupriji, gde je ova grupa Srba pravila pauzu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari