Vukadinović: Ristić u Moskvi, razgovara o KiM 1Foto: FoNet/Nenad Djordjević

Poslanik Skupštine Đorđe Vukadinović izjavio je da njegov kolega u parlamentu i čelnik Pokreta otadžbina Slaviša Ristić danas boravi u Moskvi radi razgovora sa predstavnicima Dume i vladajuće stranke Jedinstvena Rusija o situaciji na KiM.

Vukadinović je na vanrednoj konferenciji za novinare u Domu narodne skupštine u Beogradu rekao da će Ristić potpisati sporazum sa Jedinstvenom Rusijom o zajedničkom delovanju po pitanju Kosova.

Prema Vukadinoviću, Ristićevo obraćanje predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ruskoj Dumi iritiralo je predstavnike vlasti u Srbiji i oni su zbog toga pokrenuli „hajku“ na njega.

„Iznete su neosnovane klevete i napadi na Ristića. U tome prednjače režimski tabloidi, ali su se uključili i funkcioneri vlasti“, rekao je Vukadinović.

Kao predstavnike vlasti koji su se uključili u hajku na Ristića, Vukadinović je pomenuo Aleksandra Martinovića, Ivicu Dačića, Miloša Vučevića, Marka Đurića i Aleksandra Vulina.

Prema njegovim rečima, tokom hajke lažno se tvrdilo da Ristić ugrožava bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je upravo Ristić taj koji je postavio granicu između Srbije i Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari