Gde se nalazi šef BIA Aleksandar Vulin dok traje kriza na Kosovu? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Tri dana nakon krvoprolića na Kosovu i Metohiji, gde su živote izgubili trojica Srba i jedan albanski policajac, direktor BIA Aleksandar Vulin vreme provodi na hodočašču u Jerusalimu.

Fotografije do kojih je došao portal Nova.rs otkrivaju da se u trenucima krize prvi čovek srpske službe nalazi u Crkvi Hristovog groba, gde je uz pratnji obezbeđenja, na očigled više stotina vernika, došao na poklonjenje.

Kako navode sagovornici Nova.rs, Vulin je u crkvu došao u pratnji obezbeđenja.

Gde se nalazi šef BIA Aleksandar Vulin dok traje kriza na Kosovu? 2
Nova.rs

„Zaustavili su sve hodočasnike da bi on ušao preko reda. Bio je nekih 20 minuta i otišao“, objašnjava sagovornik ovog portala.

Vulinova očigledno privatna poseta Svetoj zemlji dešava se svega tri dana nakon oružanog sukoba u Banjskoj u kom su život izgubila trojica Srba i jedan Albanac, pripadnik kosovske policije, što je prilično neobično, imajući u vidu da je jedno od ključnih pitanja, nakon oružanog sukoba, i to šta je BIA radila i da li je srpska tajna služba imala informacije da se sprema obračun u blizini manastira Banjska.

O Vulinu je govorio i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivši predsednik pokrajinske vlade Vojvodine Bojan Pajtić. On je rekao da je deo odgovornosti za dešavanja na Kosovu na predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali da je na delu „mali ‘coup d’etat’ (državni udar), kojim su prvi dojučerašnji saradnici, potpredsednik Srpske liste i kontroverzni biznismen sa severa Kosova Milan Radoičić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin drastično otežali međunarodni i bezbednosni položaj svog ‘Šefa’“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari