Vulin: Evropske solidarnosti nema, bez Vučića ne bi bilo borbe protiv migrantske krize 1Foto: Beta/ MUP SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je danas u Skupštini Srbije da je migrantska kriza ubila ideju evropske solidarnosti i da se svaka zemlja bori za sebe, a za budućnost Srbije istakao je važnost jakog lidera kao što je Aleksandar Vučić.

Vulin je istakao da Srbija nije izazvala migrantsku krizu, kao i da se postavlja pitanje zašto ljudi beže iz Avganistana, Pakistana i drugih zemalja u koje su Evropska unija i NATO uložili stotine milijardi da bi uveli demokratiju i da bi odlučili kako će tamo da se živi.

„Migrantska kriza ubila je ideju evropske solidarnosti, i sada ne postoji stav šta EU hoće sa tim ljudima. Nama značajan broj migranata dolazi iz Bugarske, u Severnu Makedoniju iz Grčke, dakle iz EU preko nas ponovo u EU“, rekao je Vulin.

On je objasnio da vojska ne može da bude na granici jer su takva evropska pravila a Srbija je na evropskom putu.

„Samo kada je u pitanju kovid, Austrija je izbacila svoju vojsku prema Italiji, i još neke zemlje su izvele vojsku na granice, ali to je sveta evropska sebičnost. Mi nismo član EU, mi ne smemo da budemo sebični, mi moramo da budemo širokogrudi i veliki aoi koji su čanovi eu oni ne moraju“, rekao je Vulin odgovarajući na pitanje poslanika Saveza vojvođanskih Mađara Arpada Fremonda o odbrani od migranata.

Pošto je Fremond govorio o strahu građana i pokazivao fotografije kuća koje su uništili migranti, zahtevao da gradove čuva vojska i žandarmerija, Vulin je u odgovoru pohvalio politiku Mađarske koja, kako kaže, ima pravo da štiti svoj prostor i kulturu.

Ponovio je da Srbija neće postati parking za migrante i da migranti i izbeglice nisu isto.

Vulin je u nastavku govorio da je za borbu protiv migrantske krize kao i borbu protiv kovida najzaslužniji predsednik Srbije Vučić.

Vulin je nekoliko puta ponovio da je „Vučić jedini slobodan lider na Balkanu“, da je jedini koji sme da kaže istinu i Evropskoj uniji i svom narodu, da je veliki državnik i da bez njega ne bi bila moguća ni borba protiv korone i ekonomski napredak Srbije.

Skupština danas razmatra tri međunarodna sporazuma koja su do sada podržali poslanici svih poslaničkih grupa vladajuće koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari