Vulin: Koridor 10 je maksimalno bezbedan i pored prolaska velikog broja stranih vozača 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Koridor 10 kroz Srbiju maksimalno bezbedan i da je zabeležen minimalan broj krivičnih dela, iako je ovog leta tom saobraćajnicom prošlo više od dva miliona stranih vozača.

„Koridor 10 je maksimalno siguran, ne može biti nikakvih lažnih šlepova, namernog kvarenja vozila, pokušaja zloupotrebe vozača i pokušaja zloupotreba toga što ne poznaju našu zemlјu ili naš jezik. Svako ko dođe na teritoriju Srbije mora da zna da će biti siguran, treba da poštuje zakon, ali i da zna da je policija tu da ga štiti“, poručio je ministar policije.

On je to izjavio prilikom obilaska odmorišta na autoputu kod Rume, na kojem dežura patrola policije, u pratnji direktora policije Vladimira Rebića i načelnika Uprave saobraćajne policije Nebojše Arsova.

Vulin je rekao da je od 30. maja, od kada je pokrenuta akcija Koridor, kroz Srbiju prošlo više od dva miliona stranih vozača a da je broj zabeleženih krivičnih dela i dalje četiri, odnosno da se tu ništa nije promenilo.

On je rekao da na svim odmorištima policija neprekidno dežura, u periodu od 19 do 7 časova ujutru, a u periodima kada nema stalna dežurstva ima pojačane patrolne kontrole i obilaske ovih odmorišta i naravno svih benzinskih pumpi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari