Vulin: Licemerno reagovanje u Sarajevu na hapšenje Vranja 1Foto: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Lola Djordjevic/DS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oštro je danas osudio reagovanja u Sarajevu na hapšenje u Srbiji državljanina BiH Edina Vranja osumnjičenog za ratne zločine u ratu u toj zemlji 1992-1995, zbog čega je na konsultacije u Sarajevo pozvana i ambasadorka BiH u Beogradu.

„Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni reč. Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju“, naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

On je ocenio da bi danas, da su sve zemlje u kojima se devedesetih vodio građanski rat bile poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, bilo mnogo manje zločinaca na slobodi.

„Srbiji se nema šta prigovoriti, ali zato ima licemerima (članovima Predsdništva BiH Željku) Komšiću i (Šefiku) Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu. U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država“, istakao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari