Aleksandar Vulinfoto FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je dans izjavu nemačkog izaslanika za Zapadni Balkan Manuela Saracina, koji je rekao da je Kosovu mesto u Savetu Evrope (SE), kao „licemernu i uvredljivu“.

„Izjaviti u Prištini da takozvano Kosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno, koliko i uvredljivo“, naveo je Vulin u saopštenju.

Vulin je ocenio da u Savetu Evrope „nema mesta i za državu Srbiju i za teritoriju Kosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija“.

„Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice, sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi, ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope“, napisao je Vulin.

Vulin je pozvao EU da se „opredeli“ i dodao da od njenog opredeljenja „zavise i mnoge odluke Srbije“.

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas da je „Kosovo u srcu Evrope“ i da mu je mesto u Savetu Evrope, kao i da je stav Nemačke o tom pitanju „jasan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.