Vulinov poslanik o prijateljstvu sa Kubom na sastanku sa ambasadorom 1foto: Printscreen/YouTube/KTV Zrenjanin

Srbija i Kuba imaju dugu tradiciju diplomatskih odnosa, koji traju 120 godina i karakterišu ih uzajamno razumevanje i prijateljstvo dve zemlje i naroda, rekao je danas predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom Bojan Torbica.

On je nakon sastanka sa ambasadorom Kube u Srbiji Leidom Hernandesom izjavio da Poslanička grupa projateljstva sa Kubom ima 44 člana i izrazio je očekivanje da će biti nastavljena uspešna saradnja.

Torbica je naveo da je Kuba uvek bila na strani Beograda u teškim trenucima i izrazio zahvalnost na čvrstom i doslednom stavu i podršci u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopšteno je iz parlamenta u Beogradu.

Hernandes je ocenio da Srbija i Kuba dele slična istorijska iskustva borbe za očuvanje teritorije i nacionalnog identita i kulture i zahvalio se Beogradu na podršci i zalaganju na međunarodnim forumima za ukidanje sankcija prema Havani.

Bojan Torbica je poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista, stranke Aleksandra Vulina.

Vulin je nakon imenovanja krajem 2022. za direktora Bezbednosno-informatvine agencije formalno napustio mesto predsednika PS.

Poslanička grupa prijateljstva sa Kubom ima 44 člana, a sa ambasadorm Henandesom se sastao i poslanik PS i član ove grupe Đorđe Komlenski, navedeno u saopštenju iz parlamenta.

Navedeno je i da je ambasador Hernandez upoznao sagovornike sa situacijom u Kubi nakon održanih opštih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari