Zaharova pokazala da Moskva nikom ne veruje

Šta u rečniku ruske diplomatije znači poređenje susreta Vučića i Trampa sa kultnom erotskom scenom iz "Niskih strasti"

Ostavite komentar


    1. Poruka Moskve je jasna, mada diplomatija sve“ispegla“. Mnogima smo se zamerili podpisivanjem ovog sporazuma, tek ćemo videti posledice. Meni posebno smeta što se Vučić upušta u prepirke sa porparolima, novinarima, tviter zajednicom… Time degradira funkciju predsednika republike.

      1. Apsolutno ste u pravu, predsednik bilo koje zemlje ne bi trebalo da se bavi time šta kaže neko ko ne obavlja funkciju koja je barem približna njegovoj. Što se tiče toga da možemo imati problema, i to je tačno. Naročito mi nije jasno zašto se mešamo u visoku svetsku politiku i odnose Izraela i arapskog sveta. Možda i jesmo uradili ispravnu stvar, ali druga strana to neće tako shvatiti. Ipak, možda je ovo naznaka našeg zaokreta i većeg okretanja ka zapadu, što me raduje. Nisam od onih koji su naklonjeniji istoku ili zapadu, jer i na jednoj i na drugoj strani ima i dobrih i loših stvari, ali je činjenica da se na zapadu bolje živi i da su veće slobode.

      2. Nisi shvatio do sad da je AV veoma ličan i da se meša u sve – od spašavanje dečaka iz smeta, preko BG na vodi do sanacije brda na auto-putu i respiratora.

      1. Rusiji Srbija više ne treba. Fokus se prebacuje na Crnu Goru i izlazak na mediteran. Driton zastupa tu Albanske interese a Rusi imaju keca u rukavu. Priznaće Kosovo u zamenu za garancije da im se približi nova vlada Crne Gore razmotri svoje članstvo u NATO i da luku Bar na raspolaganje. Ovo čak i Vučiću odgovara kako bi prebacio teret priznanja na Rusiju.

  1. Izgleda da niko nije gledao film “Niske strasti”. U ovoj sceni Seron Ston se poigrava i provocira inspektore koji je saslusavaju zbog ubistva. Komentar Marije Zaharove je bio u korist AV-a, a Marko Djuric i predsednik su debi pucali u nogu javno rekavsi sta misle o Zaharovoj a i o Onoma koji su je postavili na to mesto. Moj savet pogledajte film pazljivo i sa razumevanjem.

    1. Laže na dnevnom nivou. Svakom je jasno da je već odavno prešlo u patologiju. Čini mi se da bi još bolja ilustracija bila, da je Zaharova okačila sliku Monike Levinski!!!

    2. Kakvu maštu vi imate. To je politika a ne ljubavna veza. Dopustite si malo realnog gledanja na stvari.

    1. Mislim da je pogodila suštinu zato i hajka po novinama. Mozda mu Rusi nađu manju stolicu od Američke ali teško

      1. Ovo mu je bila poruka da ako se sad pojavi u Rusiji, ne da neće dobiti stolicu, nego će ga gurnuti u cevku da pravi društvo onom kučetu!

        1. Bednik ce stajati mirno pred Putinom a kad ga izmarsira, morace da puzi unazad.

          1. Morate da razumete diplomatske postupke.
            Vucic dao podrsku Hilari na proslim izborima, sada ovim potezom Tramp kaznjava losu procenu AV,vrlo jednostavno.

    1. Botino Rusija je sila koja je nokoliko puta stavila veto u korist Srbije, a Amerika nas je trovala bombama sa osiromašenim uranijumom, i zemlja koja nam otima deo teritorije.

      1. Dobro, zamoli ih sledeci put da ne skrtare sa tim uranijumom. Malo bogatiji da bude. A zrudi ce nas moralno braniti, kao i uvek,!

    2. Botino,Rusuja je sila koja je nekoliko puta stavila vceto u korist Srbije, a Amerika nam otima deo teritirije i trovala nas je bombama sa osiromašenim uranijumom.

  2. to pokazuje da Zaharova ne ceni instciju predsednika, ni državu koju on predstavlja pa ni Vučića lično.
    O postovanju Srbije i predsednika je prvenstveno trebao da vodi racuna sam Vucic. Zaharova je samo konstatovala da je neko otpuhnuo vjetar.

    1. Svaka cast Mariji, vrlo inteligentna zena. Nije dzaba na toj funkciji. Sad ce nas pustiti niz vodu i bice nam jasno da nema vise prostituisanja i sedenja na dve stolice, a podrzace ih i mnogi iz arapskog sveta… pa neka se nasa garnitura posle preracunava.

  3. Nas Aca je valjda jedini na planeti kome je svejddno gde sedi i gde ceka( kod Putina 2 sata u prolazu ceka, kod Trampa u hoklici na ispitu, kod Bakira i ne seda, vec trci kod Dodika, kod Makrona na stajanju kog gol-stange sa redarima, trceci bezi pred kamenicama u Srebrenici . Sedi li i u avionu ili se drzi za rucke kao u autobusu na vodi?

  4. Meni se čini da je Zaharova svojim tvitom htela da kaže da joj je AV ličio na Šeron kad je prebacujući nogu preko noge i bez donjeg veša pokušavala da zavede policijskog inspektora

  5. Anti ruska kampanja, tiho je trajala do skoro. Poslednjih meseci je pojacana, vidi se u svim rezimskim medijima. Te bala je Zaharova da pita, koliko je donacija Srbije za klinton fondaciju ove godine. Setite se postupka mila djukanovica kad je krenuo sa anti ruskom kampanjom, i ko povezuje vucica i djukanovica.

  6. čitati mišljenja analitičara je čisto gubljenje vremena. A naročito kada nadirektno postavljena pitanja odgovore da – ne znaju. Naravno da ne znaju. Isto važi za naše zvaničnike ispod Vučića.

  7. Pitam se pitam, zašto ste pozvali asistenta za predmet „Filozofija sa etikom“ na učiteljskom fakultetu, koji sa etikom nema dodirnih tačaka jer je u stvari portparol Vučića na Pinku, da vam bude analitičar – i to prvi? Da zove se Dejan Vuk. Njegova analiza je poredjenje Vučića sa likom koji tumači Šeron u filmu Niske Strasti, i kako je to uvreda za Srbiju, instituciju predsednika pa i Vučića lično. Zvuči poznato? Pa realno Vučić je tamo ne uvredjen nego izvrgnut ruglu celog sveta – svojom zaslugom. Potureno mu je da potpiše a da nije ni znao šta potpisuje. Još jedan njegov „pametan“ potez!

  8. Istina, sjedi kao da je na nekom ispitivanju. Ostali stoje okolo kao da prisustvuju nekom laboratorijskom ispitivanju. To je Trampov manir, da osobu sa kojom razgovara postavi od starta u podređen položaj. Ali ni Vučić nije naivan. Postaviće se bilo kad i bilo gdje u taj položaj, odglumiće kada treba i kada ne treba (vjerovatno nikada ne treba osim u nekom rijalitiju, kojem su oboje skloni). U svakom slučaju pobjednik ove deonice je Vučić, otuda i nervozna reakcija Moskve.

    1. “Pobednik vucic”, ‘leba ti je li pobeda sto ce Izrael da prizna “Kosovo” ili je pobeda sto seli ambasadu u Jerusalim i sto nam je natovario Hezbolah i sto nas je posvadao sa arapskim zemljama pa treba da strepimo da ne postanemo meta terorista kao odgovor ili je pobeda sto ce da gradi autoput od Pristine do Nisa da Albanci mogu da se naseljavaju do Nisa dok se deca lece sms-om.

  9. U evropskoj stampi se danas ismejava Vucicevo ponasanje u Njujorku,sto je toliko sramotno za svakog normalnog gradjanina Srbije.

    1. Nije samo u evropskoj, u Turskoj ima na vestima njegova slika na hoklici i velikim stampanim slovima pise skandal iznad slike. I to na vestima koje svi citaju tamo.

  10. Kako god da se peglaju izjave sada, jasno je da je ruska strana ukazala na prostituisanje srpske strane. Basic instinct

  11. Postavljao se pitanje, u kojoj meri je Zaharova upoznata u politiku sopstvene zemlje prema Trampu. Sve ovo je bura u casi vode.

  12. Iskreno se nadam da dolazi do zahladjenja odnosa.
    Nit su nam sta pomagali, i sve vreme nas koriste za svoje podmukle ciljeve. Mi smo najobicnija ruska pudlica na Balkanu.
    Jedini razlog zasto se oni tu predstavljaju kao neka braca je to sto to njihova 5. kolona odavde to forsira.

    1. Očigledno niste pri pameti uz ovakve tvrdnje, Rusija je dala veto na rezoluciju o genocidu što je dovoljno za hiljade godina, fali vam inteligencija to sigurno.

  13. Možda prvo pogledati šta je izazvalo ovakvu reakciju kod Rusa?
    Ako se neko ponižava i prostituiše do samog maksimuma zar drugi treba da se prave da to ne vide?
    I nije čovek na mestu predsednika jednom nego dva puta seo. I ako misli da može da sve ubedi da je njegovo ponižavanje dobro za zemlju, grdno se vara.
    I sama stolica je 1/3 problema, ostatak je njegova poza i ponašanje u toj stolici. Da ne pričamo o olovkama i ključu. To je ekvivalent perli i ogledala koje su Indijancima davali/prodavali doseljenici u Ameriku.

  14. Ne,nije tacno. SRBIJA vise ne veruje Rusiji. Prodali su nas sto puta. Nikada nisu istinski zalegli za nas(vojno). Dakle,naslov treba da glasi..Srbija vise ne veruje Rusiji i nece ratovati za njih !!

    1. Da Car nije zalegao za Kralja nikada ne bi „ladja francuska“ dosla da pokupi devastiranu srpsku armiju u Albaniji.
      A i 1945 su pripomogli a uopste nisu morali.
      O obaveštajnim podacima koje dobijamo od njih jer u našim službama rade starlete i starletani ne bih da elaboriram.
      Ne znam samo kome su Ametikanci pomogli a da nije bio njihov interes. Engleskoj na Folklandima? Grcima oko Kipra? Turcima oko Kipra? Ali su zato majstori da skupe budale i ucenjene da za njih ratuju.

    2. Juuu, prosvetlite me, kanda nisam bila na času kad je bila lekcija o ratovanju Srbije za Rusiju? Gde, kada, koliko i šta je Srbija to osvojila za Rusiju (ili spasla od mrskog neprijatelja?)

  15. Zaharova je u pravu, alinasi glupi politicari da imaju lepo ponasanje pa da kazu jeste tako izgledalo medjutim takva su pravila u beloj kuci. Ali se moglo institirati na drugaciji ambijenat razgovora. Nego nasi nisu obratili paznju. Jeste stvarno ponizavajuce. Zaharova svaka ti cast na primedbu nasi piliticari su glupi da to shvate

  16. Zaharova svaka ti cast sto si to zapazila i ja sam to zapazio, Vucic je bio kao na optuzenicku stolicu. Nasi politicari su glupi da to shvate

  17. G. Vucicu znamo mi da Vas bas. briga gde sedite al neke sile nije pa to i javo komentarisu moze im se sila su Za Vas je bolje da Vas likovi poput Vulina. Djurica, Dacica ne brane jer se pritom nalupetaju. Zaharova je dala par exelans poredjenje samo ga treba razumeti nije upuceno Vucicu vec bahatosti SAD. Ne zamerajmo se Rusiji jer mnooogo ce da kosta Kakve veze ima gas koji su Vam kauboji uvalili?

  18. Baš je ovakav slučaj kao iz filma, ne može bolje prikazati nzv.pravnika koji nezna šta je 1244 koja je iznad svega garant da je Kosovo i Metohija u Srbiji.

  19. Na stranu sve, ali da li još neko registruje kakav profil ima Zaharova? Odlična fotografija

  20. Kontam nešto, da je Tiletu ponuđena ta stolica u ovalnom kabinetu šta bi Matori uradio. Cenim, da bi laganim pokretom ruke izvadio tompus iz gornjeg levog džepa, desnom rukom izvadio zlatni Dipon upalja, lagana zapalio cigaru, navalio se na astal, duboko povukao i dunuo dimčinu Trampu pravo u facu, zatim se okrenuo i rekao prisutnima: Sklanjajte mi ovog pajaca i dovedite nekog krštenog, ili palim mašinu i pravac Moskva.

  21. Ni ja nisam nikada verovao Rusiji, a 65+ sam, znači od šezdesetih prošlog veka.Tim pre mi nije jasno rusoljublje koje sada vlada u ovoj nesrećnoj zemlji.Mada mislim da ih nema mnogo, samo su glasni i dobro plaćeni.Hej, rade za stranu zemlju!

    1. Ne verujem Rusiji, ali nas nisu bombardovali i nisu nam okupirali 17% teritorije i ne eksploatisu nam rudno bogatstvo oni vec Ameri.

  22. Ne ceni ni Vučić nikoga u Srbiji, pa mu se eto sad vraća. U Srbiji je on sila, ali ima i daleko veća sila. I Milošević je bio sila i skidao naokolo glave, pa na kraju završio u zatvoru, gde je i okončao svoj život kao robijaš. Zaharova je samo loše poredjenje odabrala. I ne bih sebi dozvolio da onako snishodljivo sedim pred Trampom kao školarac, pa da je sto Kosova u pitanju. I upravo zbog toga se i ne bih bavio politikom kad bih i mogao. Siliš se nad sopstvenim narodom, a pred jačom silom manji si od makovog zrna. Prosto moraš da joj se ulizuješ. Neko je rekao: „Samo se Boga bojim.“. I na kraju, nisu ni Rusi baš sjajni.

  23. Ne ceni ni Vučić nikoga u Srbiji, pa mu se eto sad vraća. U Srbiji je on sila, ali ima i daleko veća sila. I Milošević je bio sila i skidao naokolo glave, pa na kraju završio u zatvoru, gde je i okončao svoj život kao robijaš. Zaharova je samo loše poredjenje odabrala. I ne bih sebi dozvolio da onako snishodljivo sedim pred Trampom kao školarac, pa da je sto Kosova u pitanju. I upravo zbog toga se i ne bih bavio politikom kad bih i mogao. Siliš se nad sopstvenim narodom, a pred jačom silom manji si od makovog zrna. Prosto moraš da joj se ulizuješ. Neko je rekao: „Samo se Boga bojim.“ I na kraju, nisu ni Rusi baš sjajni.

  24. ni ja ne verujem srbima, i ako pripadam njihovom korpusu! zasto onda rusi da veruju, imaju pravo sto ne veruju!

  25. Ovo je pozicija Srbije u zapadnom svetu i Vucic tu nije imao nikakvog izbora a o drugim efektima posete tek ce se videti , sigurno da Vucicu nije nimalo lako

    1. Imao je izbora, da odbije i da se vrati u Srbiju uzdignute glave, što bi ga koštalo poraza na prvim nerednim izborima, ali ako je to cena, tako treba da bude.

      1. Znas kako kazu sirotinjo i bogu si teska , isto i Putin lupa packe nasim vodjama ali oni to precutkuju jer sta mogu . Gledao sam kad je Putin bio u Sloveniji i sa velikom paznjom slusao njihovog predsednika ali mi smo uboga sirotinja i moramo sve to da gutamo a druga je stvar sto se ovde sve predstavlja kao veliki uspeh i veliko prijateljstvo

    2. naravno da predsedniku vucicu nije lako ko bi srpskom narodu ugodio koliko god se vucic trudio bice losih komentara pitanja i bezobrazluka svima pozdrav

  26. Zaharova je pogodila u centar, a iza svega stoji da je Rusija jasno poručila pljuzgavom da je prozrela njegovo kuvanje…

  27. Zaharova je u pravu!. Ako je naš Predsednik sedeo ispred Predsednika druge države, makar to bila i Amerika, kao na optuženičkoj klupi, i time misli da je podigao ugled Srbije, onda nije trebalo ni da ga diže. Isto tako je „podigao“ ugled Srbije i na obeležavanju godišnjice Prvog Svetskog Rata. „Mnogo smo jaki“ Kada nas neko „ušamari“ mi ne padnemo, već poturimo drugi obraz.
    A kako je OBRAZU??

  28. moskva ne veruje vucicu i ima pravo.naj verovatnije je kosovo priznao i priznanje stupa na snagu za godinu dana.daj boze da nije tacno

  29. Interesantno je da Ivica nije bio tamo. Verovatno zato što je njegova vlada u Moskvi…

  30. Neka neki domaći diplomata objasni Vučiću šta znači „baš me briga GDE sam seo“ i „baš me briga što sam u tom sedenju POGRBLJEN“. Kad mu to objasne, Vučić se sam trčati kod Zaharove da joj se izvini.

  31. Koliko neki ljudi nemaju samopoštovanja i smatraju se jadnim pa to projektuju na Vučića a tu ne mislim na Zaharovu nego na naše paćenike!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.