Zajedno za Srbiju izlazi na lokalne izbore u Šapcu 1Foto: Dragan Eraković

Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, na konferenciji za novinare, izjavio je da ova stranka izlazi na predstojeće lokalne izbore.

On je ukazao da je Glavni odbor ZZS doneo takvu odluku, a da je protiv bio Srđan Srećković, posle čega je istupio iz stranke.

Zelenović je naglasio da se izlaskom na lokalne izbore brani jedini slobodan grad u Srbiji, i to od upliva kriminogene grupe Milana Ostojića Sandokana, koja bi uništila sve dosadašnje tekovine Šapca kao modernog  i kulturnog grada.

– Na izborima 26. aprila odlučićemo da li nastavljamo da gradimo Šabac, a postoji jasan plan da svi građani rade i zarađuju više. Postoji plan za gradnju kompletne infrastrukture, da se 12.000 domaćinstva priključi na gasovod, da se 20.000 hektara u Mačvi navodnjava, da osnovne škole rade u jednoj smeni, da nema liste čekanja u vrtiće. Imamo i plan izlaska na reku, sa zelenom oazom na 300 hektara, a za kulturu  će se i dalje izdvajati sedam odsto iz budžeta jer time branimo naš identitet. Ovde ljudi neposredno odlučuju o projektima koji se finansiraju iz poreza na imovinu,  ovde građani dobijaju najbolju uslugu po najjeftinijim cenama. Na lokalnim izborima odlučujemo o daljoj sudbini grada, rekao je Zelenović.

Inače, na prethodnim lokalnim izborima Lista Nebojše Zelenovića dobila je 32,4 odsto glasova, a druga lista Zapadne Srbije i Nemanja  Pajić dobila je 13,5 odsto glasova, dok je SNS  osvojila 33,3 odsto glasova a SPS 5,5 odsto glasova.

Još ranije Zapadna Srbija odlučila je da izlazi na lokalne izbore. Nakon raspuštanja Gradskog odbora Narodne stranke u Šapcu  sada već bivše rukovodstvo i većina članova učestvovaće na lokalnim izborima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.