Zašto bi TV duel Tadića i Brnabić bio nefer: Sagovornici Danasa različito o pozivu bivšeg predsednika premijerki 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević - FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević /

Poziv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića aktuelnoj premijerki Ani Brnabić na duel u kome bi razgovarali o odnosu vlasti SNS i DS prema Kosovu i Metohiji sagovornici Danasa i kao besmislen, nefer, ali i poručuju da bi od Tadića „bilo korektno da ćuti“.

Politički konsultant Dušan Lj. Milenković smatra da je Tadićev poziv – „malo nefer“.

„Poziv je malo nefer, jer Ana Brnabić nema znanja i veštine da debatuje o Kosovu ni sa mnogo jednostavnijim političkim debaterima, a kamoli sa Borisom Tadićem“, navodi Milenković.

Zašto bi TV duel Tadića i Brnabić bio nefer: Sagovornici Danasa različito o pozivu bivšeg predsednika premijerki 2
Foto: Privatna arhiva

Bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Tadića Mlađan Đorđević, predsednik udruženja „Pokret Oslobođenje“, poručuje da je „bespredmentno i besmisleno“ razgvovarati sa Brnabić kada je u pitanju kosovski problem.

– Razgovarati sa Anom Brnabić o bilo čemu je bezpredmetno a pogotovu besmisleno o izdaji Kosmeta.
Da je bilo pameti ko što nije odavno bi oni koji sebe smatraju opozicijom prekinuli svaki kontakt sa ličnim režimom Aleksandra Vučića i napravili sanirani otklon od njih. Nažalost oni su pristali da učestvuju na lažnim izborima i dali legitimitet Vučiću za izdaju i pljačku Srbije, navodi Đorđević.

Zašto bi TV duel Tadića i Brnabić bio nefer: Sagovornici Danasa različito o pozivu bivšeg predsednika premijerki 3
foto privatna arhiva

Takođe bivši Tadićev savetnik Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže da u vreme Tadićeve vlasti ni on, a ni tadašnji premijer Mirko Cvetković, nisu išli na TV duele ni sa kim iz opozicije.

– Nisu išli ni sa onima koji su imali 40 odsto podrške, a kamoli sa onima koji nisu imali ni za sniženi cenzus, navodi Krstić.

Zašto bi TV duel Tadića i Brnabić bio nefer: Sagovornici Danasa različito o pozivu bivšeg predsednika premijerki 4
Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

Dodaje i da debata oko Kosova u trenutku kada su pritisci na Srbiju, ocenjuje, veći nego u Tadićevo vreme, a prostor za odbranu dramatično manji, bio bi, smatra, neukusan način za sticanje demagoških političkih poena.

– Pošto je Boris Tadić pokazao u poslednjih 10 godina da niti može niti želi Srbiji da pomogne, bilo bi korektno da ćuti, kaže ovaj bivši Tadićev savetnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari