Zašto protestuju specijalci u Prištini? 1Printskrin Koha

Pripadnici Jedinice za specijalne intervencije, najelitnije jedinice kosovske policije, započeli su protest najavljen za danas ispred zgrade Vlade u Prištini, javlja portal Koha.

Prema navodima Kohe, specijalci nisu zadovoljni naknadama koje im je dodelila Vlada.

Ovom protestu se pridružili i učesnici deminiranja.

Vlada je predložila da dodaci  budu oko 150 evra.

Kako prenosi Kosovo online svi nadležni bezbednosni organi obavešteni o protestu koji će biti održan ispred zgrade Vlade.

Vlada je prošle nedelje predložila povećanje plata za Kosovsku policiju, a naknade su podeljene u sedam kategorija.

Okupljeni pripadnici policije su zatražili od premijera Aljibna Kurtija da razmisli i sastane se sa njima, kako bi razgovarali o realizaciji njihovih zahteva, dodajući da neće prestati sa protestima, dok se ne ispune zahtevi.

„Nećemo odustati dok se naši zahtevi ne realizuju. Pozivamo premijera i Vladu da preduzmu konkretne korake u njihovoj realizaciji. Poštovani premijeru, dobro znate sa kakom opasnošću i pretnjama se suočavamo, ne samo tokom obavljanja službene dužnosti, već i u privatnom životu. Zato, nemojte se igrati sa našim dostojanstvom, sa životima naših porodica. Dokazali smo se u više navrata u prošlosti i nedavno u neutralizaciji terorističke grupe 24. septembra. Zahtevamo da razmotrite dat predlog za naknade za rizik i prihvatite naše zahteve i radujemo se što ćemo se uskoro sastati i zajedno rešiti“, poručili su specijalci, objavio je Kosovo online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari