Zavetnici predali krivičnu prijavu protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić: O svemu će obavestiti ambasadu Izraela 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Stranka Zavetnici predala je danas tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića i novinarke iz tog grada Ane Lalić zbog širenja i raspirivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Članiica Predsedništva Zavetnika Dragana Miljanić je novinarima, posle predaje prijave, rekla da u nastupima Gruhonjića i Lalić na skupu u Dubrovniku postoje elementi govora mržnje i protiv države i protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pravni zastupnik Zavetnika, advokat Dragoslav Ljubičanović rekao je da su upozoravajući događaji ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde se cepaju i gaze simboli Republike Srbije, „što biva praćeno egzaltacijama i ovacijama“.

Prema njegovom mišljenju, to što se dešava je samo vrh ledenog brega aktivnosti te grupe ljudi, koje imaju za cilj da u lošem svetlu predstave Srbiju i SPC.

Ljubičanović je najavio da će o svemu biti obaveštena ambasada Izraela zbog toga što je Gruhonjić pominjao ustaškog zločinca Dinka Šakića, a biće upućen i zahtev tužilaštvu Hrvatske da ispita slučaj, jer se desio na teritoriji te države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari