Zavetnici: Premijerka priča o principima dok se Vučić sastaje sa Đilasom 1foto FoNet Zoran Mrđa

Srpska stranka Zavetnici ocenila je danas da je vrlo zanimljivo da aktuelna premijerka Ana Brnabić govori o principima u istom danu kada se šef njene Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sastaje sa opozicionim liderom Draganom Đilasom, za kojeg je do nedavno tvrdio da je nezakonito stekao više od 600 miliona evra.

„Upozoravali smo javnost da je stranka gospodina Đilasa najpodobnija opozicija za aktuelnu vlasti i da je obelodanjivanje njihove javne i zvanične saradnje samo pitanje trenutka“, saopštili su Zavetnici.

Brnabić je ranije danas, govoreći o tome da je politika stvar principa i morala, rekla da je neprirodno i nemoralno da se formira postizborna koalicija Zavetnika i Zelenih, odnosno ljudi koji pričaju da je Kosovo nezavisno i onih koji kažu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

„Umesto da podnese odgovornost za veliki pad procenata na parlamentarnim i beogradskim izborima, ona je odlučila da se bavi Zavetnicima. Njene partijske kolege je već nazivaju ‘Ana iz Jarkova’ zbog čuvenog gafa tokom kampanje, koji svedoči da nije znala ni nazive mesta u kojima je od meštana tražila glasove. Ako se u politiku razume kao i u toponime, onda ne čudi što je, govoreći o političkog poziciji Zavetnika baš sve omanula“, naveli su oni.

Ta stranka je ocenila da visoki funkcioneri SNS nisu razumeli poruku birača, već nastavljaju sa monolozima i izbegavaju svaki vid javne polemike i debate, na koju Zavetnici pozivaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari