Željko Veselinovićfoto BETAPHOTO/Press centar UNS

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ obavestili su javnost da je predsednik ovog sindikata Željko Veselinović, primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije.

Kako se dodaje u saopštenju, odluka o prekidu štrajka je doneta nakon što su lekari, koji su pregledali njegovo zdravstveno stanje, i na osnovu rezultata zaključili da dalji ostanak u štrajku glađu nije u skladu sa njegovom zdravstvenom terapijom i da predstavlja ozbiljan rizik za njegovo zdravlje.

„Iako je Veselinović primoran da prekine štrajk glađu, on ostaje čvrsto posvećen ciljevima štrajka i nastaviće da pruža podršku zahtevima za ponavljanje izbora. Kao predsednik sindikata, planira da se obrati međunarodnim sindikalnim organizacijama, apelujući na njih da vrše pritisak na svoje vlade i države u cilju promovisanja demokratskih principa u Srbiji“, piše u saopštenju.

Kako se navodi, Predsedništvo sindikata i članstvo su ponosni i stoje čvrsto iza Željka Veselinovića i svih onih koji se zalažu za pravednije i transparentnije izbore.

„Zato, pozivamo sve članove i simpatizere da obrate pažnju na važne zahteve iz štrajka i pruže podršku u svim daljim akcijama u očuvanju demokratskih standarda i principa u našoj zemlji“, zaključuju u Slozi.

Da podsetimo, Veselinović je štrajk glađu započeo u subotu 23. decembra, kada je Danas rekao da je „dužnost svakoga od nas da se bori protiv brutalne krađe izbora.

„Iako se ne bavim direktno politikom, kao narodni poslanik imam odgovornost i prema svojim članovima sindikata, ali i svim građanima kojima su pokradeni glasovi“, rekao je tada Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari