Zećirović: Novi Pazar crna rupa u Srbiji 1Edin Zećirović Foto: SPP

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) i odbornik u lokalnom parlamentu u Novom Pazaru Edin Zećirović na današnjoj konferenciji za novinare ocenio je da ovaj grad „sve više upada u duboku političku krizu i apatiju“.

Rekao je da je grad „godinama i decenijama devastiran“ i da je kultminacija dostignuta u poslednje četiri godine, „gde su se svi partijski drugovi toliko ušemili među sobom i jedino na čemu rade su su njihovi lokalni, privatni i neki regionalni biznisi“.

Tvrdi da su se vladajućim partijama u Novom Pazaru u devastaciji pridružile i stranke „koje glume opoziciju i da obe strane dobijaju, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odluke koje sprovode“, ali i da je ovaj grad jedino područje u državi „u kojem ne važe apsolutno nikakva pravila kao u ostatku Srbije“.

Zećirović je naglasio da je „opozicija u ostatku Srbije uspela da dođe do evropskih institucija najvećeg ranga da izrazi svoje stavove“, a da je „jedini prostor gde je vrna rupa u ovoj zemlji je Novi Pazar. Mi nemamo dostupnost ni opozicionim beogradskim ili republičkim medijima, niti imamo ostalo“.

Primetio je da se, u Novom Pazaru, ovih dana više priča o koncertu Dragane Mirković, “mercedesu“ režimske televizije i žalosnim vrbama, umesto o višemilionskim investicijama, potencijalima mladih i njihovoj nezaposlenosti i najvećij stopi nezaposlenosti u regionu.

GPS je opoziciona stranka u gradskom parlamentu i ima jednog odbornika.

Formirana je neposredno pred prošlogodišnje lokalne izbore, čije rezultate smatra neregularnim.

Lider te političke organizacije nekada je bio visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), sa kojom se razišao godinu dana pre decembarskih izbora i u lokalnoj skupštini delovao kao samostalni odbornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari