Zelenović: Martinović se vratio na radikalska podešavanja 1foto FoNet Milica Vučković

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je danas, povodom „skandaloznih“ izjava ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića u Skupštini Srbije i njegovog prozivanja poslanika opozicije koji nemaju decu, „da je očigledno da je vlast izgubila svaki kompas“.

„Očigledno je da je vlast izgubila svaki kompas i da beg od suočavanja sa odgovornošću naprednjaci traže preko najotrovnijeg trola – Martinovića, koji čitavog dana sipa mržnju. Martinović se vratio na radikalska podešavanja, tako da je Orlić morao da prekine sednicu jer ga više nisu mogli obuzdati, a ministar Gašić ga je izveo iz sale. Ovo je poslednji čin režima i raspad koji se dešava uživo u prenosu“, navodi se u Zelenovićevoj pisanoj izjavi.

On je naveo da je ceo dan u Narodnoj skupštini obeležilo Martinovićevo besprizorno targetiranje i laganje o studentima, mladima, građanima i opoziciji, bez ikakve prilike da mu se odgovori, jer predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić poslanicima opozicije nije davao reč, već je samo kažnjavao one koji su se javljali i za povredu poslovnika.

„U 21. veku, 2023. godine imamo skupštinsku raspravu kao da smo na početku devedesetih, kao kada se vikalo sto za jednoga. Da li je moguće da iko, a kamoli ministar srpske Vlade, deli građane na one koji imaju i koji nemaju decu“, upitao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari