Zelenović: „Moramo“ vratila u budžet novac dobijen za kampanju za predsedničke izbore 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Jedan od lidera koalicije Moramo Nebojša Zelenović saopštio je da je ta koalicija vratila u budžet novac dobijen za potrebe kampanje za predsedničke izbore.

„Obaveštavamo vas da smo dana 08.06.2022. godine podneli Konačni izveštaj o troškovima izborne kampanje za Predsednika Republike Srbije. Iz javnih izvora smo prihodovali 46.126.500 dinara, a dana 8. juna, u budžet Republike Srbije smo izvršili povraćaj novca u iznosu od 24.447.237 dinara, dok je potrošeno 21.737.962,225 dinara – odnosno vraćeno je više nego što smo potrošili”, rekao je on, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ovo prvi slučaj u poslednjih par decenija da je jedna politička organizacija vratila novac iz kampanje u budžet RS, kao i da su u Ministarstvu finansija bili iznenađeni, jer ne postoji procedura za povraćaj novca, pa čak ni predviđen račun na koji se ova sredstva uplaćuju, niti na šta će se utrošiti.

Iz Moramo su ministru finansija poručili da čitav ovaj iznos uplati u Fond za lečenje dece u inostranstvu, jer je u budžet vraćeno više novca nego što je potrošeno u ovoj predsedničkoj kampanji.

„Ovo je primer kako treba i kako moraju da se koriste budžetska sredstva. Srbija se nalazi u teškim okolnostima, građani tonu u siromaštvo, država radnike ili tera ili sama šalje u inostranstvo, dok političke elite i njihovi drugari neprestano isisavaju novac iz zajedničke kase i prebacuju u svoje džepove. Koalicija Moramo će prekinuti rasipništvo i konačno uvesti red u javne finansije i brinuti o svakom dinaru”, zaključio je Nebojša Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari