Desert u čaši - praznična panakota sa malinama (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Šta nam je sve potrebno:

Beli deo

  • 1l slatke pavlake
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10g želatina samlevenog

Desert u čaši - praznična panakota sa malinama (recept) 2Crveni deo

  • 500g malina
  • 150g šećera
  • 1 kesica želatina

Listići nane, čašice

Način pripreme:

Želatin preliti sa 2-3 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.

U posudi za kuvanje pomešati slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer. Zagrevati na slaboj vatri vodeći računa da pavlaka ne proključa. Skloniti posudu sa vatre i dodati nabubreli želatin, promešati.

Čašice prvo nakvasiti vodom, pa sipati beli deo. Ostaviti u frižideru da se sadržaj dobro stegne.

Maline kratko prokuvati sa šećerom i kesicom želatina. Crveni deo sipati preko belog, ponovo rashladiti desert.

Pre služenja panakotu ukrasiti svežim zelenim listićima nane.

Takođe možete obrnuti način slaganja panakote, kao i da nakrivite čašice prilikom sipanja, time ćete dobiti raznovrsnost.

Uživajte!

Okusi SVET

Nova rubrika Danasa "Okusi SVET". Egzotični recepti iz svih kuhinja planete. Čitajte nedeljom na sajtu www.danas.rs

Gepostet von Danas am Freitag, 1. Dezember 2017