Kako su izgledale božićne čestitke kroz istoriju? (FOTO)

Isprva su uvožene, a kasnije se izrađuju i kod nas

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Decko jase na Phallus-Pecurki…. Ha Ha Ha ! Ocigledno neki jadnik nije znao drukcije da se nosi sa akutnim licnim problemom te ga je podelio sa svetom !

  1. Maho ne maho……….izgleda da je to kod vas slucaj. Lepota je u onome kako ko sta vidi…recimo na toj slici , kod nekoga je to da vidi u pozadini kucice sa krovovima , korpa sa rasutim cvecem, sesir pecurke a kod nekag ovo sto kaze Lili .
   Kako Lili tumaci toalet sa srcem na vratima?.

 2. Divan tekst,stvarno su bile te čestitke koje smo dobijali i slali ovakve.Hvala na podsećanje i sve ostale informacije .

 3. Slanje gmail i SMS je isto kao i nekada slanje cestitki, razlika je jedino u tome sto se ne ide u postu po markice, niti se ide do postanskih sanducica da bi se cestitke ubacile u iste a kojih je nekada bilo na svakom skoro cosku i znacajnijoj zgradi u bilo kom gradu u Srbiji a sada su samo postavljeni na odredjenim postama.
  Nema gledanja u sopstveno postansko sanduce i isecikavnja da se vidi ko ce kakvu cestitku poslati, da li je neko zaboravljen a vama je cestitao , sa kakvom temom i prelepim zimskim pejzazima , sa mesecinom, sjanim zvezdama, odzacarima na krovovima, potkovicama, detelinama, sankama, selima pod snegom, pahuljama, prasicima koji vazda beze i jure , kuvarima koji ih jure , svetlucavim sarama sa dzakcicima sa novcem, punim casama obavezno uz sat na kome je 5 do 12 , pa onim unicefovim, pa zvucnim, sa deda mrazevima, nakicenim jelkama sa predivnim kuglama u svim mogucim fantasticnim bojama i to spada u umetnost , svaka cestitka je umetnost, pa da li ima nesto lepse nego kada vam pozeli neko srecu a ona stigne preko drzavne Poste lepom cestitkom obavezno ne zatvorenom ec samo sa uvucenim krajem u istu ?.
  Ja od toga nisam odustala.
  Te markice za cestitke mogle su nekada da se kupe i na trafikama, ovo je prva godina kada nisam poslala Novogodisnje cestike u papirnom izdanju jer zbog KOV 19 ne odlazim u postu zbog guzvi .Od cestitki nisam odustala svih ovih godina jer je to jedna divna stvar , mozda sam ja retro ali pokusavam da negujem ono sto je lepo a zaboravlja se . E sada treba pitati i postare da li se oni raduju novim tehnologijama jer ne nose tolike cestitke sa ionako preteskom torbom na jednom ramenu.
  Pitanje za gospodina zam.grad.beograda Vesica, zbog cega nema da se kupe markice za pisma i na trafikama?.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Život

Nije sve ružičasto – pregledaj se 7

Nije sve ružičasto – pregledaj se

Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Braća Jerković 23. oktobra obeležava Međunarodni dan borbe protiv ove bolesti pod motom „Nije sve ružičasto – pregledaj se“.

Naslovna strana

21. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.