Koliko često treba prati odeću? 1Foto: Pixabay/StockSnap

Ako radite od kuće, verovatno možete da nosite istu odeću i do četiri dana, osim ako se, naravno, mnogo znojite, onda ćete morati češće da perete odeću.

Iako je proces pranja odeće svakodnevni zadatak za koji verujemo da smo savladali godinama, očigledno postoji ispravan način. Da li perete odeću posle svake upotrebe? Ili samo stoji na toj jednoj stolici?

Do sada smo čuli svakakve savete kada je reč o „priborima“ za veš mašinu. Novi TikTok video otkrio je koliko često treba da perete sve, od majica do odeće za spavanje, a da pritom budete sigurni da je to urađeno na održiv način, jer se za jedno pranje može potrošiti između 15 i 45 litara vode, navodi The Sun.

Dermatolog Ani Gonzalez podelila je video u kome je objasnila da ako ne peremo odeću dovoljno često, to može dovesti do raznih neprijatnih stanja kože, poput bubuljica ili osipa koji svrbi

„Naša koža ponovo upija sve ulje na našoj odeći, a ulje začepljuje pore i izaziva akne na telu“, objašnjava Gonzales, što dovodi do konačnog pitanja – koliko često treba prati odeću da biste sprečili rast bakterija?

Ako radite od kuće, verovatno možete da nosite istu odeću i do četiri dana, osim ako se, naravno, mnogo znojite.

Predmeti, poput čarapa i donjeg veša, koji su u veoma direktnom kontaktu sa kožom, potrebno je češće prati.

Jedini izuzetak su grudnjaci – moraju se prati tek nakon što ste ih obukli do četiri puta.

Ostale svakodnevne komade odeće je dobro staviti u mašinu za pranje veša nakon drugog ili trećeg nošenja. Ovo uključuje haljine, kratke i duge pantalone. Isto važi i za odeću za spavanje.

Gonzales preporučuje da operemo pidžamu posle treće upotrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.