Koliko se može zahtevati za kumovanje detetu - dugo robovanje 1foto EPA-EFE/Peter Komka HUNGARY OUT

Anonimni muškarac na Redditu je ispričao kako ga je prijatelj nazvao sebičnim pošto je odbio da bude krsni kum njegovom detetu. Ne zbog kumsta, nego suludih zahteva koji su ispostavljeni u vidu obavezujućeg ugovora. U novcu i dužnostima.

Čovek je naveo kako su on i njegova supruga pre više od devet godina upoznali par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. No, oduševljenje je splasnulo kad je dobio koverat s ugovorom i dugim popisom zahteva, piše britanski Miror, a prenosi Večernji list.

Među zahtevima je bilo i to da se mora krstiti i postati katolik i detetu dati 18.000 funti, na dar, plus da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovesti, krizme…

Morao bih, napisao je nesuđeni kum, da razmislim o tome da postanem katolik, da detetu dajem najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja, svaki rođendan i Božić i do 18. rođendana za školovanje još 18.000 funti. „Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?!“, napisao je on.

No, kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može potpisati jer je prezahtevan, ovaj se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mail. Njegova supruga takođe.

„Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan“, napisao je čovek koji nije postao kum detetu koje nije ni video.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.