Najbolja poza za spavanje dok traju vrućine: Održavaće vašu telesnu temperaturu nižom 1Foto: Shutterstock

Takođe vam savetuje da izbegavate spavanje na stomaku jer to može izazvati nepravilno disanje i generalno nemiran san

ako je po danu vrućina često nepodnošljiva, ona može biti još i veći problem noću. Ako se cijelu noć vrtite po krevetu tražeći najbolju pozu za spavanje i tražite najhladniji dio jastuka, stručnjak za spavanje James Leinhard kaže da postoji položaj spavanja u kojem ćete biti mirniji po sparnom vremenu, piše Mirror.

Položaj za spavanje zaista može da utiče na kvalitet sna tokom toplih večeri, a stručnjak savetuje da izbegavate spavanje na stomaku, osim ako to apsolutno ne morate iz zdravstvenih razloga. Naime, spavanje na stomaku može izazvati nepravilno disanje i opšti nemir, što nikako nije korisno po toplom vremenu.
Takođe tvrdi da je položaj u kome ležimo glavni faktor u kontroli hlađenja tela, a najbolji položaj je, kaže, ono što on naziva položajem ‘sanjara’; što znači ležanje u polufetalnom položaju- – Ako se noću bacate i okrećete, vaš broj otkucaja srca raste. Zato vam je toplije jer vam kroz telo pumpa više krvi, pa ćete biti još topliji kada je napolju prevruće – objasnio je on.
On je rekao i da je, iz njihovog iskustva, važno obezbediti udobnost u krevetu, kao i prilagoditi se pomenutom položaju, jer je to najbolji način da se noću održava niža telesna temperatura, piše Večernji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.