NASAFoto: Keith J Finks / Shutterstock.com

 

Prema pisanju portala Nova.rs, NASA je objavila dugoočekivani izveštaj o NLO (neidentifikovanim letećim objektima), nakon čega je počela konferencija za medije, na kojoj je objašnjen izveštaj.

NASA je objavila da su proučeni svi navodi i dokazi o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima „UAP“ kojim je zamenjen izraz „NLO“ u zvaničnoj terminologiji.

U izveštaju se naglašava da „ne postoji dovoljno razloga da se zaključi da su svedoci koji su javno govorili i objekti koji su viđeni vanzemaljskog porekla“.

Međutim, preporuka je da se tvrdnje o postojanju vanzemaljaca ne odbacuju tako lako.

„UAP je jedna od najvećih misterija naše planete. I to je zaista zbog ograničenog broja visokokvalitetnih podataka koji okružuju takve incidente“, kaže Nikola Foks, pomoćnik administratora direktorata za naučne misije NASA.

Uprkos brojnim prijavljenim viđenjima UAP-a, Foks kaže da obično nema dovoljno podataka koji se „mogu koristiti za donošenje konačnih naučnih zaključaka o prirodi i poreklu UAP-a“.

Vanzemaljci ne, ali druga planeta – da

Takođe, Bil Nelson iz organizacije NASA kaže da je „veoma teško izvući naučne zaključke o prirodi UAP-a“.

On je naglasio nezavisnost panela koji je sastavila NASA i rekao da nedavna tehnološka dostignuća, uključujući teleskop Džejms Veb, koji je lansiran 2021. godine, „čine gotovo sigurnim da ćemo u svemiru pronaći druge planete slične Zemlji“.

„Ovo počinjemo bez ikakvih unapred smišljenih ideja, ali shvatamo da smo u na pragu otkrića“, kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari