Povećava broj otkucaja srca za 24 u minutu: Da li je ovo najstrašniji film? 1Foto: Shutterstock/Mimadeo

Biranje najstrašnijeg horor filma ne izgleda kao lak zadatak, ali naučnici tvrde da su utvrdili koji je horor film najstrašniji u istoriji.

Reč je o horor filmu Host, britanskog reditelja Roba Sevidža, koji je nastao tokom pandemije covid-19 i snimljen je putem Zoom video poziva. Prati priču o grupi od šest prijatelja koji učestvuju u virtuelnoj sesiji. Iako u početku ne očekuju mnogo od svog paranormalnog okupljanja, ubrzo shvataju da su potcenili zlog duha.

„Šest prijatelja unajmljuje medijuma da održi Zoom sesiju tokom karantina, ali dobijaju mnogo više nego što su očekivali jer stvari brzo krenu naopako. Kada zli duh počne da napada njihove domove, počinju da shvataju da možda neće uspeti da prođu kroz noć“, stoji u zvaničnom sinopsisu filma, za koji projekat Science of Scare tvrdi da je najstrašniji, piše IndexHR.

Projekat Science of Scare kompanije Broadband Choices merio je najstrašnije filmove na osnovu otkucaja srca u poslednjih nekoliko godina. Da bi pronašli najstrašniji film, istraživači su napravili listu horor filmova pre nego što su zamolili 250 volontera da ih pogledaju na projekciji.

Povećava broj otkucaja srca za 24 otkucaja u minuti

Svaki volonter je opremljen monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije svakog filma odvijaju se tokom nekoliko nedelja, tako da nema opasnosti od umora među učesnicima. Domaćin je drugu godinu zaredom proglašen najstrašnijim povećanjem broja otkucaja srca u proseku za 24 otkucaja u minuti.

„Uprkos tome što je snimljen za samo 12 nedelja i to u potpunosti putem Zoom video konferencije, The Host je prestrašio našu publiku u svojih kratkih 56 minuta tako što je povećao broj otkucaja srca u proseku za 24 otkucaja u minuti, što nas je navelo da proglasimo Host naučno najstrašnijim filmom ikada. snimljeno“, objašnjava Broadband Choices.

Slede ga Sinister na drugom mestu, Insidious na trećem, The Conjuring na četvrtom i Hereditari na petom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.