Recept: Kiflice od mesa 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Tražiti hleba preko pogače je apsurd, ali tražiti hleb uz ove kiflice od mesa, potpuno je ok!

Sastojci: 

  • 500g roštiljskog mlevenog mesa
  • 100g sitnog sira
  • malo peršuna
  • crvena sveža paprika
  • 100g fete
  • 2 jaja
  • mleveni lan
  • kurkuma i kari (za boju)
  • ulje
Recept: Kiflice od mesa 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Priprema: 

Podmažite papir za pečenje i na njemu razvucite krug od mesa. Isecite na osmine, stavite na svako parče nadev od sitnog sira, peršuna i seckane paprike.

Zarolajte kiflice od mesa i ubacite ih u rernu na 220 stepeni.

Recept: Kiflice od mesa 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Dok se peku, pripremite ovu smesu: umutite mikserom dva belanceta i jedno žumance, dodajte fetu, 2 kašike mlevenog lana, malo kurkume i karija, i sve dooobro izmiksajte.

Ispečene mesne kiflice uronite u ovu smesu i vratite na pečenje.

Kada su već pri kraju pečenja, premažite ih mešavinom preostalog žumanceta i malo ulja i pospite susamom.

U nedoatatku susama, koristila sam senf u zrnu.

Vratite u rernu na nekoliko minuta, tek da se žumanac zapeče. Ako vam ostane one smese za umakanje, sipajte je u tepsiju i zapecite.

Preukusna je! ❤

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari