Recept nedelje: Džem od jagoda 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Džem od jagoda otvara sezonu džemova. Možete ga pripremati na razne načine.

Ovo je jedan način koji mi se dopao.

A vi, omiljeni džem od jagoda možete pripremiti onako kako vam se najviše dopada.

Sastojci:

  • 2 kg očišćenih  jagoda
  • 750 g šećera
  • 200 g rendanih jabuka

Priprema:

Sjedinite jagode i šećer i blago ih izgnječite rukama.

Kuvajte ih na srednjoj temperaturi oko 40 minuta, pa dodajte rendane jabuke.

Džem kuvajte još oko sat vremena, pa ga delimično usitnite štapnim mikserom.

Recept nedelje: Džem od jagoda 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kuvajte ga dok ne dobijete željenu gustinu.

Vruć džem sipajte u sterilisane teglice, zatvorite ih metalnim zatvaračima i pasterizujte u rerni (na oko 100 stepeni 15-20 minuta).

Džem od jagoda spada u ređe džemove.

Meni se kao takav dopada, pa ga ne ukuvavam previše.

Ukoliko ipak više volite marmelade, voće usitnite u potpunosti.

Jabuku stavljam da bi džem bio malo gušći (jabuka sadrži prirodni zgušnjivač – pektin).

Od ove količine ćete dobiti 5 teglica od 370 ml.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari