Recept nedelje: "Kuvana" proja 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Dok sam pripremala Princes krofne, došla sam na ideju da napravim nešto slano. Tako je nastala ova proja – malo drugačija u odnosu na klasičnu.

Pripremljena na ovaj način, proja ostaje duže sveža. Meni je lepša hladna.

Ali kako ko voli. Savetujem da je ne pečete u manjem plehu. Tajna njenog uspeha je u tome što treba da bude tanka (kada se izlije u pleh). Možete je peći i koji minut duže bez bojazni da će pregoreti. Biće hrskavija.

Sastojci:

1 dl ulja

2,5 dl vode

1 kašičica soli

100 g kukuruznog brašna

50 g običnog brašna

4 jajeta

100 g tvrđeg sira

Recept nedelje: "Kuvana" proja 2

Priprema:

Prokuvajte vodu, so i ulje. Sklonite sa ringle i dodajte brašna. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ostavite da se smesa ohladi. Kada se ohladi, dodajte jaja – jedno po jedno i mutite mikserom. Umešajte izmrvljen sir. Proju pecite u plehu prečnika 26-28 cm u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.

P.S. Ukoliko koristite manja jaja (npr. C klasu, slobodno stavite 5).

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari