Recept nedelje: Paprike sa sirom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Nisam ljubitelj belog sira, osim u pečenom obliku, ali ako sir nije dominantan. Kada smo bile male, mlađe, dok svi živei zajedno, kada su se spremale ovakve paprike, znalo se – moje sestre jedu sir, a ja paprike.

Kada pripremam paprike sa sirom, sečem ih na pola i stavljam manje sira kako bi ukus paprike bio dominantan i pečem ih u rerni. Što se količina tiče, ne možete da pogrešite – više jaja manje sira i obrnuto.

Sastojci: Recept nedelje: Paprike sa sirom 2

  • 200 g sira po izboru
  • 2 jajeta
  • so po ukusu
  • malo ulja
  • 3-4 paprike

Priprema:

Sjedinite sir i jaja i posolite po ukusu, ako sir nije dovoljno slan.  Paprike isecite na pola i očistite od semenki. Sa dođe strane ih premažite uljem. U svaku polovinu paprike stavite željenu količinu nadeva od sira.

Pecite ih u zagrejanoj rreni na 200-220 stepeni  oko 20 minuta. Paprike sa sirom sam pekla zajedno sa tikvicama iz rerne. Pored ova dva jela , napravila sam i low carb slanu i slatku pitu. Ovo je bilo pražnjene frižidera i čišćenje kuhinje.

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.