Fotografije sa bloga Domaćica za vas

 Pletene kifle sa ruzmarinom, sastojci:

500 g brašna tip 400

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 kašičica suvog kvasca

1/3 kašičice mlevenog ruzmarina

1/4 kašičice mlevenog bibera

3 dl mlake vode

50 ml ulja

Sastojci za završnicu:

50 ml kipuće vode

1 kašičica sode bikarbone

po potrebi: morska so i mleveni ruzmarin

Priprema:

U posudu za mešenje testa sipati sve suve sastojke i izmešati ih. Napraviti udubljenje i u njega sipati vodu i ulje. Umesiti testo i ostaviti ga da se udvostruči. Testo podeliti na 20 delova i oblikovati kuglice.

Pokriti ih kako se ne bi sušile i ostaviti da odstoje 10-tak minuta. Svaku kuglicu rolati rukama kako bi se dobila rolnica dužine oko 25 cm. Spajati po dve rolnice pletenjem i saviti krajeve u oblik polumeseca (kako bi se  dobio oblik kifle). Krajeve malo pritisnuti da se kifle ne bi odvile. Ostaviti ih da stoje na toplom mestu pola sata. Premazati ih mešavinom vode i sode bikarbone. Posuti ih morskom solju i ruzmarinom. Peći ih oko 20 minuta na 200 stepeni.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.