Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Lep je sa bilo kojim voćem, ali po meni je najlepši sa višnjama ili šljivama.

Sastojci:

3 jajeta

1 šolja šećera

1 šolja kiselog mleka

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

1/2 kesice praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

voće po potrebi (oko 500 g očišćenih šljiva)

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom. Dodati jogurt i ulje, a potom  brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sjediniti sve sastojke – umutiti mikserom. Testo sipati u podmazan pleh prečnika oko 25 cm i poređati šljive. Peći u zagrjanoj rrni na 170 stpeni oko 25 minuta.

Recept koji imam zapisan u svesci je malo drugačiji u odnosu na onaj po kom pravim. Smanjila sam količine nekih sastojaka, a količinu voća sam povećala.

Sastojci po strininom receptu:

2 jajeta

2 šolje šećera

1 šolja kiselog mleka

3/4 šolje ulja

3 šolje brašna

1 prašak za pecivo

voće po potrebi

Kolač će biti ukusan po kom god receptu da ga napravite. Umesto kiselog mleka često koristim jogurt.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.