Recept: Pita od starog hleba sa mesom  i pivom 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Ovaj recept može da se udene priručnik o muško-ženskim odnosima, u odeljak „Kako ga naterati da se raspilavi“.

Uz minimalan trud, napravićete od svog tigra macu koja prede.

Pita od starog hleba sa mesom  i pivom

Idealna je za uz utakmicu, a već sutra, 11. oktobra, Srbija igra fudbal sa Mađarskom od 20:45h. Ugodite mu, i javite mi kako je odreagovao. ❤

Sastojci:

  • 1 stari hleb
  • 2 struka praziluka
  • 400g mlevenog mesa
  • 4 jaja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 250ml piva
  • ulje za prženje
  • so, biber

Priprema:

Na ulju ispržite praziluk isečen na kolutove, da postane mek. Dodajte mleveno meso i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte so i biber po ukusu. Ostavite fil da se ohladi.

Recept: Pita od starog hleba sa mesom  i pivom 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Hleb isecite na krupne kocke.

Jaja penasto umutite, dodajte prašak za pecivo, malo soli ili vegete, nalijte pivo i sve dobro promešajte.

Sjedinite sve sastojke, pa smesu razvucite u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni, na 220°, dok ne dobije lepu rumenu boju. Meni je trebalo oko 30 minuta.

Ova je pita ukusnija kad je hladna. Možete je seći na manje kocke, bude to baš savršen zalogaj. Poslužite  uz kisele krastavčiće, i naravno – pivo!

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.