Recept za kremasti sos sa mladim lukom: Gotov za tren, sa samo četiri sastojka 1Foto: Fotosmurf, YAY Media AS / Alamy / Profimedia

Za laganiju varijantu ovog jednostavnog recepta, kiselu pavlaku možete zameniti gustim jogurtom.

Sos sa mladim lukom možete poslužiti uz zdrave ili manje zdrave grickalice, ali i kao dodatak glavnom jelu. Odlično se slaže sa seckanim povrćem, čipsom, tortiljama, kao i sa začinjenom ili prženom hranom.

Ako ga namažete na krekere, dobićete najbrže kanapee. Ukoliko vam ostane, čuvajte ga prekrivenog u frižideru, piše punkufer.hr.

Sastojci:

400 g kisele pavlake ili gustog jogurta

5 glavica mladog luka, sitno seckanih

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica suvog peršuna

Vlasac ili mladi luk, seckan (za dekoraciju, po želji)

So, biber

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u posudi. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dobro promešajte.

Pokrijte posudu i ostavite u frižideru do služenja.

Po želji, pred služenje ukrasite seckanim mladim lukom ili vlascem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari