Recept nedelje: Oblande sa kokosom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Oblande sa kokosom – varijacija na temu pišinger oblande. Obogatila sam je kokosom i vanilom, a čokoladu sam ostavila za dekoraciju.

Oblande sa kokosom

 Dekoracija je sastavni deo ukusa.

Kao što sam više puta pisala – pusite mašti na volju i ugađajte sebi i vama bliskim osobama.

Oblande sa kokosom, sastojci:

  • 7 jaja
  • 420 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g kokosovog brašna
  • 250 g margarina/maslaca
  • po ukusu: rendana korica limuna/pomorandže, aroma ruma
  • 1 pakovanje oblande
Recept nedelje: Oblande sa kokosom 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja
  • Oblande sa kokosom, priprema:
  • Penasto umutite jaja sa šećerom u prahu.
  • Dodajte vanilin šećer i kuvajte na pari dok se fil zgusne (20tak minuta).

Dodajte kokosovo brašno i kuvajte još oko pet minuta.

Ohladite fil.

Penasto umutite margarin/maslac, pa posteno sipajte fil od jaja i kokosa.

Po želji dodajte aromu ruma/koricu pomorandže i/ili limuna.

Umutite mikserom.

Fil podelite na 4 dela i nafilujte oblande.

Stavite nešto teško preko poslednjeg lista oblande i ostavite je u frižideru da se stegne.

Čokoladu istopite uz dodatak ulja na niskoj temperaturi, na pari ili u mikrotalasnoj.

Sipajte je u kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i dekorišite kolač.

Kada se čokolada ohladi i stegne, možete seći oblande i poslužiti.

Pola oblande sam dekorisala čokoladom, pola sam ostavila bez.

Ukoliko želite da cela oblanda bude dekorisana, biće vam potrebno 150-200 g čokolade.

A ukoliko se odlučite da je premažete čokoladnom glazurom, biće vam potrebno oko 250 g čokolade.

Osim kokosa i vanilin šećera nisam stavila ništa, ali mislim da bi se korica limuna ili pomorandže ili aroma ruma odlično uklopili.

Nisam stavila iz jednostavnog razloga – za nekoga su pomenuti ukusi previše egzotični.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari