Posni burek s tofu sirom 1Foto: Danijela Horvat

Ako postite ili ste vegan, a baš vam se prijeo burek sa sirom, imamo odličan recept za vas. Kombinacija tofua i sojinog jogurta u hrskavim koricama savršen je doručak, pun proteina.

Potrebno:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500g sojinog jogurta
  • 200g tofua
  • ulje
  • so
  • jabukovo sirće

Priprema

Sipajte jogurt u činiju i izmrvite tofu rukama. Posolite po želji, preporuka je jedna kašičica soli, i opciono dodajte jednu kašiku javukovog sirćeta koje će pomoći jogurtu da se usiri bolje tokom pečenja. Pripremite smesu pola voda pola ulje u jednu čašu, kojom ćete premazivati kore.

Smesu je najbolje mešati mutilicom za nes, ili strpljivo viljuškom, dok se ulje i voda ne pomešaju koliko je to moguće.

Premažite pleh uljem, pa zatim stavite prvi list kore u pleh. Tu koru premažite mešavinom ulja i vode, zatim stavite drugi list kore preko toga. Na taj list namažite smesu jogurta i tofua. Sledeći list zgužvajte tako da stane u pleh, pa preko njega namažite smesu ulja i vode. Zatim zgužvajte jos jedan list i premažite smesom jogurta i tofua.

Ponavljajte dok se ne potroše svi listovi i smesa od jogurta i tofua. Poslednjim listom umotajte burek, pa ga premažite uljem. Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni, odnosno dok ne porumeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari