Recept nedelje: Medeni mafini 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ukus ovog kolača najviše zavisi od pekmeza/džema koji koristite. Znači, na ukus možete uticati.

Koristila sam mešanu marmeladu – bundeva, jabuka, dunja, narandža, limun i vanila.

Takođe je važno da koristite kvalitetnu čokoladu.

Recept nedelje: Medeni mafini 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Dobićete ukus koji obećava.

Sastojci za 12 kolača:

  • 2 jajeta
  • 1 dl šećera
  • 1 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica začina za medenjake
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 dl brašna (1,5 šolja)
  • 2 dl domaćeg pekmeza, džema, marmelade po izboru

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike vode
  • 1 kašika maslaca
  • 1 ravna kašika meda

Priprema:

Za biskvit sjedinite sve sastojke (osim džema) i umutite mikserom.

Pleh za mafine obložite papirnim korpicama.

Sipajte po 2 kašičice testa, preko stavite po 1-2 kašičice džema, pa prekrijte testom (1-2 kašičice).

Pecite ih na 150 stepeni 15 minuta i 10-tak minuta na 180 stepeni.

Za glazuru istopite vodu, čokoladu i maslac.

Kada se sastojci sjedine, sklonite sa ringle, dodajte med i mešajte dok se on ne otopi.

Prelijte mafine  glazurom i dekorišite ih po želji.

Nama su šarene mrvice bile jako važne.

Pored toga što je Uskrs, jako volimo da ih „mljackamo“  jer su „njam“.

Za one koji ne vole šarene mrvice, preporučujem lomljenu čokoladu – crnu i belu.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari