Recept nedelje: Posne vanilice 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Većina ljudi ima odbojnost prema posnoj hrani – ne vole hranu bez mesa, jaja, maslaca…Prijateljima sam uspela da dokažem suprotno.

Probali su moje specijalitete i bili više nego oduševljeni. Vanilice mogu biti ukusne i onda kada su posne. Ukus im možete obogatiti raznim začinima – cimetom, rumom, limunom, narandžom…

Keksiće spajajte nekim nesvakidašnjim pekmezom/marmeladom. Napravite ih malo drugačije nego inače i čarolija je stvorena.

U pitanju je univerzalno slatko testo od kog možete praviti razne oblike, po potrebi. Testo možete iskoristiti za slatke korpice ili za tart, npr.

Posne vanilice – sastojci:

  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g margarina
  • 300 g mekog brašna
  • začini po ukusu: vanilin šećer, cimet, kora od narandže ili limuna…
Recept nedelje: Posne vanilice 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Punjenje:

  • teglica marmelade po izboru
    2 kašičice ekstrakta ruma

Priprema:

Sjedinite sve suve sastojke, dodajte usitnjen margarin i umesite testo. Po potrebi dodajte 1-2 kašike vode (ukoliko testo ne može lepo da se umesi).

Testo upakujte u kesicu i držite ga u frižideru oko pola sata.

Razvijte ga 3 mm debljine, pospite ga vanilin šećerom i cimetom, utapkajte, secite željene oblike i pecite na 150-160 stepeni maksimalno 10 minuta.

Sjedinite marmeladu i rum i spajajte po dva keksića.

Narednog dana, uvaljajte vanilice u šećer u prahu (koji ste začinili vanilom), ali samo po obodu (ne cele).

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari