Recept nedelje: Puding keksići 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Puding keksići su jako ukusni, hrskavi i aromatični. Ukuse možete birati i kombinovati.

Predlažem sledeću kombinaciju.

Od jedne smese, napravila sam tri ukusa.

Sastojci za testo:

  • 250 g omekšalog maslaca/margarina
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 g mekog brašna
  • 1 kesica pudinga od vanile
Recept nedelje: Puding keksići 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Dodatni sastojci:

  • 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 1 kašičica rendane kore limuna
  • 1 kesica pudinga sa ukusom čokolade
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema:

Izmešajte maslac i šećer u prahu. Ne morate koristiti mikser već možete izmešati viljuškom.

Potom dodajte vanilin šećer brašno i puding od vanile.

Umesite glatko testo i podelite ga na pola.

U jedan deo dodajte puding sa ukusom slatke pavlake i limunovu koricu.

Sjedinite sve sastojke mešenjem.

Napravite rolnicu i upakujte u providnu foliju ili kesu i stavite na pola sata u frižider.

U drugi deo testa dodajte puding od čokolade i cimet,

Postupak je isti kao sa prvi delom testa – sjedinite sve sastojke mešenjem.

Recept nedelje: Puding keksići 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Napravite rolnicu, upakujte u kesicu i stavite u frižider na pola sata.

Nakon pola sata testa izvadite iz frižidera i podelite ih na pola.

Od po jedne polovine testa pravite kuglice veličine većeg lešnika, stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu pritisnite viljuškom.

Ili secite rolnice na kolutove debljine oko 5 mm.

Od druge dve polovine testa napravite malo tanje rolnice, i sjednite ih tako što ćete napraviti pletenicu.

I od ovog šarenog testa pravite kuglice veličine većeg lešnika (ili veće po želji) stavljajte ih u pleh i pritisnite viljuškom.

Pravite razmak između keksića jer će tokom pečenja narasti.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari