Recept nedelje: Puding od bundeve 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Bundeva, kraljica jeseni, je aromatična, ukusna i vrlo dekorativna. Od nje se mogu pripremiti i slana i slatka jela.

Ukoliko ste ljubitelj bundeve, vanile i začina za medenjake, sigurno ćete uživati u ovoj poslastici.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 100 g C čvrstina
  • 2 kesice C vanilin šećera
  • cimet ili začin za medenjake po ukusu
  • 600 g pirea od bundeve*

Dekoracija:

  • 1 kesica C šlag krema
  • 150 ml hladnog mleka
  • 2-3 kašike pirea od bundeve
  • mleveni cimet
Recept nedelje: Puding od bundeve 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

U 2 dl mleka rastvoriti gustinčvrstin.

Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i sačekati da provri.

Sipati razmućeni čvrstin i kuvati na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.

Dodati vanilin šećer, cimet/začin za medenjake i pire od bundeve.

Izmešati i sipati u čaše ili činije.

Ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.

Recept nedelje: Puding od bundeve 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Dekorisati pireom od bundeve, umućenim šlag kremom i cimetom.

*Pire od bundeve ćete napraviti tako što ćete 600 g očišćene bundeve iseći na manje komade, staviti u šerpu, sipati malo vode (1dl) i kuvati na srednoj ili nižoj temperaturi 15-tak minita tj. dok bundeva ne omekša, a voda ispari.

Ukoliko ostane malo vode, ocedite je.

Štapnim mikserom ispasirajte kuvanu bundevu.

Možete napraviti više pirea kako biste imali i za dekoraciju.

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari