Rezanci od tikvica sa mlevenim mesom 1Tivice i junetina, foto: Shutterstock

Jednostavan recept za jelo koje se brzo sprema, a kome neće odoleti ni gurmani. Potrebne su vam tikvice, mleveno meso i malo volje.

Kada je napolku tropska vrućina nikome nije do kuvanja gurmanluka, ali imamo recept za jelo kome se svi raduju, a sprema se lako i brzo.

POTREBNO JE:
1 glavica luka,
1 čen belog luka,
2 šargarepe,
400 g mlevenog junećeg mesa,
500 g paradajz pirea,
250 g spanaća,
400 g tikvica,
30 g parmezana,
1 šaka bosiljka,
1 kriška limuna,
maslinovo ulje.

PRIPREMA
Propržite sitno isečeni luk i beli luk u malo maslinovog ulja. Dodajte meso i dinstajte stalno mešajući pet minuta dok se meso ne počne razdvajati. Dodajte izrendanu šargarepu i kuvajte još pet minuta. Ubacite paradajz pire i promešajte. Poklopite i kuvajte pet minuta. Zatim dodajte spanać i kratko mešajte dok listovi ne omekšaju. Začinite sa malo bibera i dodajte pola količine bosiljka. Isecite tikvice na secku tako da se formiraju lepe duge trake špageta. Možete i samo da ih iseckate na kockice. Dodajte tikvice u tiganj sa malo maslinovog ulja, malo soli, bibera i ostatkom bosiljka. Zatim prelijte limunovim sokom i pustite da tikvice malo omekšaju, oko pet minuta. Špagete od tikvica sipajte u tanjire i prelijte sosom i rendanim parmezanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari