Skrivena plaža na Makarskoj rivijeri: Destinacija kojoj se divi ceo svet 1Foto: shutterstock

Kada temperature porastu u termometru do nepodnošljivih granica tragamo za savršenim letnjim osveženjem. Tada počinjemo maštati o nekoj prlepoj morskoj destinaciji.

Zahvaljujući fotografijama na društvenim mrežama, ali i natpisima svetskih medija, plaža Nugal na Makarskoj rivijeri mnogima se nalazi na popisu najpoželjnijih destinacija za posetiti u letnjim mesecima.

Pre dve godine prestižno pariško izdanje magazina Vogue uvrstio ju je na lestvicu osam najlepših plaža u Hrvatskoj, a Conde Nast Traveler proglasio je jednom od 25 najlepših plaža u Evropi.

Nugal je skrivena šljunčana plaža u blizini Tučepa koja je okružena prekrasnim morem, a zaklonjena je od znatiželjnih pogleda visokim liticama i bujnom šumom.

Zapanjujući kontrast tirkiznog plavetnila, belog šljunka i raskošnog zelenila oduševio je turiste koji su njene fotografije počeli objavljivati na društvenim mrežama te je tako dodatno učinili popularnom.

Nekada su za ovu plažu koja ima oznaku FFK znali samo lokalni stanovnici, sada o njoj priča i mašta celi svet.

Imajte na umu da se do plaže može doći samo brodom ili pešice kroz Park Osejava te da šetnja može potrajati između pola sata i sat vremena. Ne brinite, isplatiće vam se dodatni trud. Uživo izgleda još lepše.

Ne zaboravite sa sobom poneti vodu i hranu jer u blizini nema prodavnica, restorana i sličnih ugostiteljskih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.