Pet razloga zašto se ovo voće treba naći na vašem jelovniku

Ostavite komentar


  1. Oprane i osušene, cepane šljive bez koštica ( količina po volji ) se stave u šerpu. BEZ TRUNKE ŠEĆERA! Takođe NIKAKAV konzervans! Ne dodaje se voda. U rerni šporeta nekoliko sati kuvati/peći dok se ne „ukuvaju“ i dobijete željenu gustinu. Povremeno promešajte da gornji sloj šljiva ne zagori a možete i da postavite neki prazan pleK na rešetku iznad šerpe. Tegle temeljno operite i kada izvadite džem, osušite/“ispecite“ tegle. To je vrlo važan, higijenski, korak za ne-kvarenje džema. U vruće tegle razlijte vruć džem, sipajte povrh malo ruma a tegle okrenite poklopcem na dole. Ostavite da se ohlade potpuno a hladne tegle operite spolja vlažnom krpom jer će sigurno tu i tamo biti „ulopane“ džemom. Tegle će biti vakuumirane, poput fabričkog džema. Uzmite domaće sorte šljiva; STANLEY je vrlo ukusan za jelo ali je pun vode i dugo traje postupak. Ič se ne kvari džem!

Ostavite komentar


Zdravlje

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.