Šta je Hollywood Smile i kako doći do savršenog osmeha? 1Foto: Freepik/Holiak

Zamislite prelep osmeh i savršeno poravnate bele zube koji blistaju. Upravo to se postiže tehnikom “Hollywood Smile”, koju radi skoro svaka stomatološka ordinacija iz Beograda, a postizanje sjajnog osmeha se nalazi među najčešćim estetskim željama.

Veliki broj poznatih ličnosti, a posebno glumaca ima taj specifičan holivudski osmeh po kom su prepoznatljivi. S obzirom na to da stanje zuba ima veliki uticaj na izgled i samopouzdanje ljudi, sve je veći broj ljudi se okreće ovom konceptu kako bi imali osmeh kakav žele.

Šta je Hollywood Smile?

Holivudski osmeh je pojam koji se koristi za skup stomatoloških tretmana uz koje se postiže savršen, ujednačen i beo osmeh, koji se često povezuje sa holivudskim slavnim ličnostima.

Krajnji cilj ove metode je postizanje ujednačenosti između veličine i oblika zuba, savršene poravnatosti i beline, tako da osmeh bude estetski privlačan i usklađen sa usnama i desnima. Ovaj proces se individualizuje prema željama i potrebama pacijenta, a postupak se može razlikovati.

Obično je potrebno više poseta stomatologu, kako bi tretman bio uspešno izveden. Postoji nekoliko različitih tretmana koji mogu da se primene kako bi se postigao holivudski osmeh.

Izbeljivanje zuba za postizanje holivudskog osmeha

Beli zubi su verovatno prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na holivudski osmeh. Zato nije iznenađujuće što je izbeljivanje zuba jedan od najpopularnijih tretmana koje stomatolozi primenjuju.

Prvo se radi poliranje zuba, kako bi se kamenac i plak uklonili, a estetika zuba i zdravlje desni poboljšalo. Nakon toga sledi izbeljivanje zuba, a u ponudi ćete imati dve opcije – izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji ili kod kuće. Takođe, možete porazgovarati sa svojim stomatologom o svim opcijama i detaljima.

Ugradnja zubnih implanata za postizanje Hollywood Smile izgleda

Ukoliko vam nedostaju zubi da biste imali idealan holivudski osmeh, bezbolna ugradnja zubnih implanata u vilicu je rešenje za vaš problem. Dentalni implanti su jedan od najfunkcionalnijih i estetskih načina za zamenu vaših izgubljenih zuba.

Tokom ovog procesa se titanijumski implanti pažljivo postavljaju u vilicu, gde se integrišu sa kostima, pružajući čvrstu i stabilnu osnovu. Nakon toga sledi estetski deo, kao što je postavljanje dentalnih krunica, koje izgledaju potpuno prirodno i savršeno se uklapaju sa preostalim zubima.

Zahvaljujući napretku u implantologiji, postupak ugradnje zubnih implanta je postao pristupačan i bezbolan, pružajući pacijentima dugotrajno rešenje.

Holivudski osmeh uz postavljanje krunica

Postavljanje krunica je odlično rešenje za oštećene, neujednačene ili izbledele zube, kojima nije potrebno vađenje. Sama procedura započinje preciznim uzimanjem otisaka zuba kako bi se napravile krunice koje savršeno odgovaraju obliku i boji preostalih zuba.

Postoje različiti tipovi krunica koji mogu da se kombinuju, kao što su bezmetalne krunice i metalokeramičke. Proces ugradnje izgleda tako što se nakon pripreme zuba, zubne krunice pažljivo postavljaju i montiraju na prirodne zube ili dentalne implante. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i materijalima, ove krunice izgledaju potpuno prirodno, stvarajući ujednačen, blistav osmeh.

Ortodontskim tretmanom do holivudskog osmeha

Da biste imali savršen “Hollywood smile”, treba da imate pravilno poravnate zube. U zavisnosti od vašeg slučaja, vaš stomatolog može preporučiti nekoliko metoda za ispravljanje zuba, kao što su ritejneri, proteze ili korišćenje invisalign folija.

Na taj način će se postići pravilan položaj zuba i korigovati zagrižaj. Takođe, ortodontski tretmani obično zahtevaju nešto više vremena kako bi se videli prvi rezultati.

“Hollywood Smile” uz postavljanje zubnih faseta

Zubne fasete su tanki slojevi od porcelana ili kompozitnih materijala, koji se postavljaju na prednju površinu zuba, kako bi se prekrile estetske nepravilnosti. Ova inovativna dentalna tehnika omogućava transformaciju osmeha, sakrivanje nepravilnosti i oštećenja, kao i postizanje simetrije i blistavog sjaja zuba.

Ono što čini zubne fasete tako popularnim rešenjem za postizanje holivudskog osmeha je i činjenica da je ovaj postupak manje invazivan, bezbolan i veoma trajan.

Kako održavati oralnu higijenu nakon Hollywood Smile metode?

Nakon što ste postigli holivudski osmeh, trebalo bi da posvetite posebnu pažnju oralnoj higijeni, kako biste održali postignute rezultate i omogućili im da traju što duže.

Postoji nekoliko saveta koje biste mogli da primenite kako biste očuvali svoje zube, a to su:

  • Izbegavajte paste za izbeljivanje zuba, jer one sadrže sitne kristale, koji mogu naštetiti zubnoj gleđi. Izbeljivanje zuba nakon što već imate holivudski osmeh nije potrebno.
  • Izbegavajte pušenje, kako biste sprečili promene boje zuba sa neželjenim žutim tragovima.
  • Smanjite unos kafe i hrane koja može da promeni boju zuba. Pored crne kafe, smanjite unos crnog vina, slatkiša i brze hrane sa sosevima koji sadrže veštačke boje.
  • Izbegavajte veliki pritisak na zube prilikom zagrižaja. Da biste sprečili lomljenje fasete, izbegavajte grickanje noktiju, škrgutanje zubima ili korišćenje zuba za otvaranje kesica i drugih stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari